Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 19-04-2003 Dagelijke nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, tel. 06-51401952

Aanhouding
ALMERE De politie heeft vrijdagmiddag een 18-jarige Almeerder aangehouden, omdat hij verdacht wordt van diefstal en heling van onder meer computerapparatuur. De politie trof dankzij een tip in de schuur van zijn woning aan de Staverenstraat, een hoeveelheid goederen aan. Deze zijn waarschijnlijk van diefstal afkomstig. Ook een 15-jarig meisje uit Almere is aangehouden, omdat zij mogelijk met de diefstal te maken heeft. De goederen zijn in beslag genomen, de 18-jarige Almeerder is in verzekering gesteld.

Op het Stadhuisplein heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 18-jarige Almeerder aangehouden. Hij wordt ervan verdacht eerder die dag een ruit van een winkel aan de Stadhuisstraat te hebben vernield. Bovendien heeft een 52-jarige buscontroleur uit Almere aangifte gedaan van mishandeling. De 18-jarige verdachte zou eerder die nacht de controleur hebben geslagen, op het moment dat hij de bus moest verlaten, omdat hij weigerde zijn sigaret uit te maken. Agenten hebben de verdachte uiteindelijk uit de bus gehaald en geboeid overgebracht naar het politiebureau.

LELYSTAD De politie heeft vrijdagavond twee jongens van 8 en 11 jaar uit Lelystad aangehouden, omdat ze verdacht worden van het in brand steken van een bouwkeet aan het Ekenstein. Toen de politie ter plaatse was, waren brandweerlieden al bezig met het blussen van de brand. Volgens de brandweer is er sprake van brandstichting. Dankzij een getuige konden de twee verdachten in de Voorstraat worden aangehouden. De twee jongens werden in het bijzijn van hun moeders overgebracht naar het politiebureau. Wat het tweetal voor straf tegemoet kan zien, moet binnenkort blijken.

DRONTEN Drie jongemannen uit Dronten van 17 en 18 jaar zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden aan de Rede in hun woonplaats. Het trio wordt verdacht van openlijke geweldpleging tegen goederen. Een getuige zag dit en stelde de politie in kennis. De drie vernielden aan de Schans een vlaggenmast van een winkel, sloegen daarmee tegen een gevel van een andere winkel aan het Diep en trokken planten uit de bakken en gooiden deze op straat. Ze werden overgebracht naar het politiebureau, waar ze zullen worden verhoord.

Aanrijding met letsel
ALMERE Op de kruising Metropolenstraat en Stationstraat en plein vond vrijdagmiddag een aanrijding plaats tussen een automobiliste en een voetganger. Een 35-jarige Almeerse reed in haar auto en zag een 45-jarige voetganger uit Almere over het hoofd. Een aanrijding volgde. Het slachtoffer is met beenletsel overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Op het Wim Kan plein was vrijdagmiddag ook sprake van een aanrijding met letsel. Een 16-jarige bromfietser uit Almere stak de Louis Davidsstraat over en raakte daarbij de stoeprand, omdat hij volgens eigen zeggen moest uitwijken voor een geparkeerde auto. Daardoor kwam hij te vallen. Zijn bromfiets schoot door, richting het voetpad. Het voertuig raakte daarbij een 80-jarige vrouw uit Almere die daar liep. Zij kwam te vallen. Beiden liepen onbekend letsel op, waaraan ze zijn behandeld. Na controle bleek dat de bromfiets een te groot vermogen had. Ook droeg de jongen geen helm. Hij kan daarvoor een boete tegemoet zien.

Op het Middenhof raakte een 23-jarige man uit het Duitse Dietzenbach vrijdagavond gewond aan zijn hoofd. Hij stond naast zijn auto, omdat hij de weg wilde vragen. Op een gegeven moment passeerde een 36-jarige Almeerder de wagen van de man uit Duitsland. Laatstgenoemde stond tussen het linkerportier en de wagen in, om zo ruimte te maken. Toch raakte de Almeerder het portier, waardoor de 23-jarige man hoofdletsel opliep. Hij werd overgebracht naar het Flevoziekenhuis. De Almeerder reed na het ongeval door, maar kon later door de politie worden aangehouden.

Afval
DRONTEN De politie heeft vrijdagmiddag op de Haringweg het nodige weedafval aangetroffen. Zowel op de kruising Haringweg en Elburgerweg en Elburgerweg en Biddingringweg vonden agenten een kleine vijftien zakken aan met kunstwol en plantenresten. Navraag bij omliggende boerderijen leverde niets op. De politie neemt contact op met de gemeente voor de verdere afhandeling.

Bekeurd
BANT De politie heeft vrijdagavond een 57-jarige Belgische bestuurster van een auto met aanhangwagen bekeurd, omdat ze te hard op de A6 reed. Volgens een getuige reed de vrouw zo hard, dat de aanhangwagen achter de auto stuiterde. Agenten gingen ter plaatse en klokten een snelheid van 120 kilometer per uur. De vrouw moest uiteindelijk een boete betalen, waarna ze haar weg weer mocht vervolgen.

Brand
SWIFTERBANT Aan de Buitenhof was vrijdagmiddag sprake van een brandende schutting. De brandweer was ter plaatse en bluste de brand. Volgens de brandweer is er sprake van brandstichting, de politie heeft de zaak in onderzoek en een mogelijke verdachte op het oog.

MARKNESSE De brandweer van Marknesse moest vrijdagmiddag in actie komen, omdat aan de Steenwijkerwerg brand woedde. Een 31-jarige Marknesser was bezig met wat tuinafval aan het verbranden. Hij had dat gedeelte door middel van het graven van een greppel gescheiden. Door de wind vatte echter ook het grasland vlam. De brandweerlieden blusten uiteindelijk het brandje.