Politie Rotterdam-Rijnmond

Uitgave zaterdag 19 april 2003

* BELWINKEL OVERVALLEN
ROTTERDAM - Twee nog onbekende mannen hebben vrijdagmiddag een belwinkel aan de Wolphaertsbocht overvallen. Het personeel werd bedreigd met een vuurwapen. De overvallers namen vervolgens telefoonkaarten en het kasgeld weg. Met een paar duizend Euro aan buit vluchtten de mannen de zaak uit en verdwenen in een gereedstaande personenauto.


* ACTIE OVERLAST DRUGS
ROTTERDAM - Personeel van het wijkteam Oude Westen van het district Rotterdam-Centrum heeft vrijdagavond in de 1e Middellandstraat en omgeving een actie gehouden tegen drugsoverlast. In de Batavierenstraat hadden twee mannen ruzie over verdovende middelen. Een 35-jarige man (Algerijn) zonder vaste woon- of verblijfplaats had een 46-jarige Rotterdammer met een stuk hout op zijn hoofd geslagen. De Algerijn werd aangehouden terzake zware mishandeling en overgebracht naar het bureau. Hij was in het bezit van gebruikershoeveelheden cocaïne. De Rotterdammer werd overgebracht naar het St. Franciscus Gasthuis. Na behandeling werd ook hij aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hij was in het bezit van een blok hashish. De verdovende middelen zijn in beslag genomen. Er werden drie personen aangehouden terzake van belediging van Parkeercontroleurs, één man kreeg een bekeuring voor openlijk gebruik van alcohol terwijl een andere man op de bon ging voor wildplassen. Vijf automobilisten kregen een bekeuring door diverse verkeersovertredingen.


* SCHIETPARTIJ
ROTTERDAM - Zaterdagmorgen vroeg kreeg de politie van het district Rotterdam-Centrum een melding dat er zou zijn geschoten op de 's-Gravendijkwal. Het werd nog niet duidelijk wat er precies was gebeurd. Op de Nieuwe Binnenweg werden vervolgens een 19-jarige vrouw en een 26-jarige man (beiden afkomstig uit Rotterdam) aangetroffen. De vrouw was in het bezit van een vuurwapen en een blok hashish. Beide verdachten werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. Het vuurwapen, munitie en verdovende middelen werden in beslag genomen. De recherche van het district Rotterdam-Centrum stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht van de schietpartij.


* AANPAK GEWELD EN OVERLAST CENTRUM ROTTERDAM

ROTTERDAM - De wijkpolitie van het district Rotterdam-Centrum heeft vrijdagavond en zaterdagmorgen vroeg in samenwerking met de Bereden Brigade en het Parkeerbedrijf, toezicht gehouden in het centrum van Rotterdam in het kader van de aanpak van overlast en geweld op straat. Er werden drie personen aangehouden, één terzake van mishandeling (vechtpartij tussen twee personen bij een discotheek in de Delftsestraat) en twee terzake van openlijk geweld en bedreiging (vechten met portiers van een bar en bedreiging). Er gingen twee wildplassers op de bon, terwijl er 73 bekeuringen werden uitgeschreven voor parkeerovertredingen. Ook werden er nog 10 processen-verbaal opgemaakt voor diverse verkeersovertredingen.