Politie Zeeland



O-2576-2003 DUIKONGEVAL

Zaterdagmiddag rond 12.40 uur kreeg de politie de melding van een duikongeval aan de Keetenweg in Stavenisse.
Een 41-jarige duiker uit Deurne (B) was samen met zijn buddy (leeftijd en woonplaats onbekend) naar 30 meter diepte gedoken.
Door nog onbekende oorzaak kreeg de man geen zuurstof meer waarop hij en zijn buddy naar boven gingen. Eenmaal boven bleek dat de man buiten bewustzijn was geraakt.
Op de kant werd hij gereanimeerd door zijn buddy en later door ambulancepersoneel. Ook de traumahelikopter uit Rotterdam kwam ter plaatse.
De duiker is overleden. Door de politie te water wordt een onderzoek naar de toedracht van het ongeval ingesteld.


O-2577-2003 AANHOUDINGEN BIJ VECHTPARTIJ

In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 02.00 uur zijn, tijdens een vechtpartij tussen meerdere personen, in en om een horecagelegenheid in Sint Maartensdijk een 18-jarige man en een 22-jarige man (beiden uit de gemeente Tholen) aangehouden.
De 18-jarige man werd aangehouden als veroorzaker van de vechtpartij. De 22-jarige man werd aangehouden omdat hij bleef doorgaan met vechten / opnieuw begon met vechten toen de vechtpartij door de politie gesust was.
Bij zijn aanhouding beledigde de 22-jarige man de agenten.
Bij de vechtpartij raakte de ruit van een deur van de horecagelegenheid vernield. Het totale schadebedrag is nog onbekend.


Z-2578-2003 WINKELDIEFSTAL

Zaterdagmiddag rond 13.00 uur is een 24-jarige man uit Terneuzen bij de Albert Hejin aan de Bellamystraat in zijn woonplaats aangehouden wegens winkeldiefstal.
De man had blikjes drank met onbekende waarde weggenomen. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.


W-2579-2003 VERNIELING AUTO

Tussen vrijdagmiddag 15.30 uur en zaterdagochtend 07.30 uur zijn er vernielingen gepleegd aan een auto die geparkeerd stond aan de Elzenstraat in Oost-Souburg.
De motorkap en de voorruit werden met verf besmeurd; de ruitenwisser werd verbogen.
Het totale schadebedrag is nog onbekend.


O-2580-2003 KOP-STAART AANRIJDING

Zaterdagmiddag rond 14.00 uur vond er op de Rondepolderdijk in Nisse een kop-staart aanrijding plaats tussen twee personenauto's.
Een 76-jarige automobiliste uit de gemeente Borsele reed over de Kruiningenpolderweg komende uit de richting van Ovezande.
Zij zag te laat dat er een auto voor haar stilstond op de Rondepolderdijk om linksaf te slaan de Drieweg op. Deze auto werd bestuurd door een 35-jarige vrouw uit Heinkenszand.
De 35-jarige vrouw hield aan de aanrijding nekklachten over en werd ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht.