Nederlands Architectuurinstituut

NAi

NAi-persbericht, 19 april 2003

NEDERLANDS ARCHITECTUURINSTITUUT TIJDELIJK GESLOTEN VOOR HET PUBLIEK

Uit voorzorg heeft de directie van het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) gistermiddag besloten om het gebouw tijdelijk te sluiten voor het publiek. Bij de opbouw van een tentoonstelling is een verhoogde concentratie van het gas formaldehyde vrijgekomen. Het gas is niet schadelijk voor de volksgezondheid maar bij langdurige inademing kan keelpijn en duizeligheid optreden.

Tijdens de opbouw van een tentoonstelling voor de Architectuur Biënnale Rotterdam in Zaal 3 (voormalige Bovenzaal) ontstond een onbekende geur. De brandweer is direct ingeschakeld. Na meting bleek dat er een verhoogde concentratie van de eerder genoemde stof formaldehyde vrij is gekomen. Ondanks het feit dat de de stof niet een directe schade voor de volksgezondheid vormt, heeft het NAi, op aanraden van de brandweer, direct haar deuren voor het publiek gesloten. De bezoekers in het gebouw hebben door het snelle optreden geen last van de stof kunnen ondervinden. De directie benadrukt dan ook dat de bezoekers die gisteren in het NAi geweest zijn, zich op geen enkele wijze zorgen hoeven te maken over hun gezondheid.

De stof is naar alle waarschijnlijkheid vrijgekomen uit het plaatmateriaal dat gebruikt is voor de tentoonstelling. Op het moment wordt hard gewerkt aan het verwijderen van het materiaal en wordt de ruimte maximaal geventileerd. De brandweer zal in samenwerking met de DCMR (Dienst Centraal Milieubeheer Rijnmond) een nieuwe meting doen. De verwachting is dat morgen (20 april) of misschien zelfs vandaag aan het einde van de dag het NAi zijn deuren weer opent. Dit is echter nog niet met zekerheid te zeggen.

---

meer informatie Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot het de Coördinator Marketing en Communicatie van het NAi (Edwin Pelser), tel 06.24756206.

---

NAi

Nederlands Architectuurinstituut - Museumpark 25 - 3015 CB Rotterdam tel. 010-4401200 - fax 010-4366975 - e-mail

veranderd: zaterdag, 19 april 2003