Ingezonden persbericht

XB Networks wederom geselecteerd als internetpartner voor TMF Awards

Almere, 15 april 2003 - XB Networks is door MTV Networks B.V. geselecteerd als hosting- en internetpartner voor de TMF Awards 2003.

Tijdens en voorafgaand aan de TMF Awards, die op 19 april in een uitverkocht Ahoy gehouden zullen worden, zal XB Networks de gehele infrastructuur en hosting verzorgen voor alle internetactiviteiten. Deze activiteiten omvatten onder andere Web Cams waardoor online voor- en achter de schermen meegekeken kan worden, de Artist en VIP Chat, live video streams en een Photogallery. Wereldwijd zal de tv-uitzending te volgen zijn via het internet

Marcel Knol, Technisch Directeur van XB Networks: "Een evenement als de TMF Awards vraagt om een specifieke infrastructuur die kan omgaan met sterk wisselende belastingen en een grote variëteit in oplossingen, zoals chat en video-streaming. Doordat ons netwerk volledig schaalbaar en flexibel gebouwd is, zijn wij in staat evenementen van dit formaat voor de klant volledig te verzorgen zonder afbreuk aan de stabiliteit van het netwerk. Na uitvoerige voorbereidingen wordt op dit moment de complete technische inrichting door eigen engineers van XB Networks in nauwe samenwerking met MTV Networks op locatie opgebouwd. Ook tijdens de Awards zullen deze engineers stand-by zijn om eventueel ter plekke op de vraag te kunnen inspringen."

"TMF is het interactieve platform en een medium als internet is daarin onmisbaar geworden", aldus Joris van Heukelom, Director Content & Marketing van MTV Networks. "XB Networks heeft in het verleden aangetoond ons op internetgebied uitstekend te kunnen ondersteunen. Naast de technische expertise en ondersteuning is er door de jarenlange intensieve samenwerking een partnership ontstaan, waarin door beide partijen wordt meegedacht om TMF, en de TMF Awards 2003 in het bijzonder, tot een nog groter succes te maken dan in voorgaande jaren."

# # #

Over XB Networks
XB Networks is een ervaren leverancier van breedbanddatacommunicatie en richt zich vooral op kleine en middelgrote bedrijven. Doordat bedrijven vragen om een werkende voorziening voor hun datacommunicatie, levert XB Networks complete diensten. Dat betekent installatie op locatie, bandbreedte, monitoring en beheer. Doordat XB Networks volledig leverancieronafhankelijk is, kan het bedrijf in geheel Nederland diensten aanbieden en zijn klanten continuïteit garanderen. Samen met de klant bepaalt XB Networks de oplossing en bijbehorende diensten. Het portfolio omvat samengevat: complete IP-VPN's met telewerkoplossingen, Access-diensten (inbelverbindingen, DSL, Leased Lines en glasvezelverbindingen), Hosting en Co-locatie. XB Networks onderscheidt zich door korte communicatielijnen, een persoonlijke benadering en optimale serviceafspraken. Deze afspraken legt XB Networks vast in Service Level Agreements, zodat de klant weet wat er verwacht kan worden.

Ingezonden persbericht