Organisatie ter Verbetering van de Binnenvisserij


VIS-TV: OVB treft rijke visfauna aan op Roer

15-04-2003
Komende zaterdag (19 april) besteedt VIS-tv onder meer aandacht aan het Visstandbeheerplan dat de OVB opstelt voor de rivier de Roer in Limburg. Voor deze rivier heeft het waterschap Roer en Overmaas een inrichtingsplan opgesteld. De rivier krijgt daarin een hoog ecologisch beschermingsniveau toegedicht. Alle reden voor de Visstandbeheercommissie Roerdal om samen met het waterschap nader onderzoek te laten uitvoeren naar de visstand.

In de uitzending zien we OVB-medewerkers bezig met elektrovisserij vanuit de boot en wadend met draagbare elektrovisapparatuur. Bij de onderzoeksvisserij zijn maar liefst 29 verschillende vissoorten gevangen; bijna de helft van het aantal soorten dat in het Nederlandse binnenwater rondzwemt. Een belangrijk deel daarvan betreft bijzondere soorten van het stromende water, zoals sneep, barbeel, serpeling en rivierdonderpad.

Tevens komen aan het woord ecoloog Rob Gubbels van het waterschap en Thijs Belgers bestuurslid van de VBC Roerdal. Zij geven elk hun visie over het toekomstig beheer van de Roer. Wederom een goed voorbeeld van samenwerking van visserij en waterbeheer.

Vis-TV : zaterdag 19 april op RTL-5 LET OP van 12:00 - 12:30 u herhaling : zondag 20 april ook op RTL-5 van 10:00 - 10:30