Gemeente Alkmaar


Uitwisselingen met Bath en Troyes tijdens het Paasweekeinde

Alkmaar, 18 april 2003

De Alkmaarse Mixed Hockey Club organiseert op 19 en 20 april a.s. haar jaarlijkse internationale Paastoernooi. Ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan van de club komt dit jaar een veteranenteam van de City of Bath Hockey Club naar Alkmaar om deel te nemen aan het jubileumtoernooi.

Ook voetbalvereniging Jong Holland ontvangt in het Paasweekeinde gasten uit Bath. Twee jeugdteams van de Larkhall Football Club FC, waar al een jarenlange vriendschapsband mee bestaat, nemen deel aan een toernooi van Jong Holland.

De Alkmaarse zwemvereniging DAW-Finenzo is van 17 - 22 april te gast bij de Bath Dolphin Swimming Club. Veertig zwemmers en begeleiders nemen deel aan dit bezoek dat een uitvloeisel is van een tweejaarlijks programma tussen beide verenigingen. Dit contact dateert al van de start van de stedenband tussen Alkmaar en Bath.

Op 19 april vertrekken twee bussen met judoka's en hun begeleiders van de Stichting Alkmaars Internationaal Judotoernooi naar Troyes. De judoka's nemen daar deel aan een internationaal toernooi. Ook enkele ouders benutten het bezoek van hun kinderen om de Franse zusterstad te bekijken.