Ingezonden persbericht

PERSBERICHT NEMO

9 april 2003

Primeur in NEMO Gallery

Loenatik actrice Judith Bovenberg opent op 19 april 2003 NEMO s eerste expositie van kunstenaars onder de 12 jaar

Judith Bovenberg verricht op zaterdag 19 april 2003 om 12.00 uur de opening van de nieuwste kunstexpositie Droomhuizen in de NEMO Gallery. NEMO is er trots op dat zij voor het eerst een expositie heeft van hele jonge kunstenaars. De jongste van de 20 kunstenaars is zeven en de oudste twaalf jaar. Zij werden geselecteerd uit 600 deelnemers aan het architectuur-evenement Bouwen in de Beurs 2002. Met de opening komt er een eind aan het wachten, want de jonge kunstenaars staan sinds 24 november jl. te popelen om hun werk te laten bewonderen door de vele bezoekers die wekelijks bij NEMO komen. Iedereen is van harte welkom bij de opening.

De expositie Droomhuizen is voortgekomen uit de fantasie en dromen van deelnemers aan het grootste Nederlandse architectuurevenement voor kinderen: Bouwen in de Beurs 2002. Ieder jaar in november wordt er in de Amsterdamse Beurs van Berlage een dag georganiseerd waar 600 kinderen hun droomhuis bouwen, onder begeleiding van 60 echte architecten. Stichting Bouwen in de Beurs wil kinderen spelenderwijs laten ontdekken wat een feest architectuur kan zijn.

NEMO Gallery
Nooit eerder was er sprake van zulke jonge kunstenaars die voldoen aan de voorwaarden om te mogen exposeren in de NEMO Gallery. Het werk van de kunstenaars die in NEMO exposeren moet een link hebben met wetenschap en technologie. De NEMO Gallery bevindt zich in de hal van NEMO, de educatieve attractie van de Stichting Nationaal Centrum voor Wetenschap en Technologie. In NEMO maken bezoekers van alle leeftijden een ontdekkingreis tussen fantasie en werkelijkheid door een wereld van wetenschap en technologie.

De expositie Droomhuizen sluit aan bij één van NEMO s thema s, namelijk: Techniek en is een voorproefje van het nieuwe vaste onderdeel Krachtpatsers dat in oktober 2003 wordt geopend. De NEMO Gallery is van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur geopend en tijdens schoolvakanties ook op maandag. De Gallery is gratis toegankelijk, dus ook zonder NEMO-entreebewijs te bezoeken.

Noot voor de redactie (