Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 3-05-2003 Dagelijkse nieuwsberichten van 2 mei
Stafdienst Communicatie

Aanhouding fietsendief
ALMERE Een 22-jarige Almeerder is donderdagmiddag aangehouden voor fietsendiefstal. Een 28-jarige Almeerder zag de verdachte met zijn kort daarvoor gestolen fiets en schakelde de politie in. De verdachte is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Proces-verbaal is opgemaakt. De fiets is weer terug bij de rechtmatige eigenaar.

Aanhouding bezit mes
ALMRE De politie heeft donderdagavond op de Gleditsiastraat een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij had na een ruzie in een woning een man bedreigd met een mes. De man kon de verdachte naar buiten werken en sloot de woning af. De verdachte kon kort daarna worden aangehouden. Hij is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Aanhouding na vernieling
ALMERE De politie heeft donderdagmiddag een 11-jarig jongetje aangehouden voor het vernielen van een ruit. Het jongetje maakte deel uit van een groepje dat rondhing in een portiek aan de Brink. Toen buurtbewoners hem hierop aanspraken reageerde hij zeer agressief en schopte uiteindelijk door een ruit. Aan de hand van het signalement kon hij kort daarna worden aangehouden. Hij wordt doorgestuurd naar Bureau Halt voor een zogenoemd STOP-traject.

Aanhouding straatroof
ALMERE Een 16-jarige Almeerder is donderdagmiddag op het Busplein aangehouden voor straatroof. Hij had kort daarvoor in een bushokje een meisje beroofd van haar tas. Omstanders alarmeerden de politie, die kort daarna de Almeerder kon aanhouden. Hij werd voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.
Zijn vrienden waren het hier kennelijk niet mee eens en kwamen kort daarna verhaal halen op het politiebureau. Ze reageerden agressief en uitte allerlei beledigingen in de richting van de politie. Nadat een 15-jarige Almeerder niet voldeed aan het bevel om het bureau te verlaten, is hij aangehouden. Processen-verbaal zijn opgemaakt.

Aanhouding woninginbreker
ALMERE De politie heeft donderdagmorgen een 49-jarige Almeerder kunnen aanhouden op verdenking van woninginbraak. Hij wordt ervan verdacht woensdagnacht te hebben ingebroken in een woning aan de Stadswerf.

Aanhoudingen na ruzie
LELYSTAD De politie heeft donderdagavond op het Agorahof drie kermisbezoekers aangehouden. Het drietal, drie Lelystadse jongens van 16, 17 jaar, had slaande ruzie. Na een korte achtervolging konden ze worden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ze zijn met een bekeuring voor het vechten in het openbaar weer heengezonden.

Autos vernield
EMMELOORD De eigenaar van een automobielgarage aan het Veerplein heeft donderdagmorgen aangifte gedaan van vernieling van zeven autos. Van een auto werden de wieldoppen gestolen. Van de daders ontbreekt elk spoor.

Onder invloed rijden zonder rijbewijs
TOLLEBEEK De politie heeft donderdagnacht op de St. Hubertusplaats twee automobilisten uit Urk van 16 en 17 jaar aangehouden. De 16-jarige Urker reed over de Urkerweg en schrok zichtbaar toen een politiewagen hem tegemoet reed. De Urker stopte op de St. Hubertusplaats en zijn medepassagiers stapten snel uit. De 16-jarige werd bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. Kort daarna zagen de agenten de auto weer rijden, nu bestuurd door de 17-jarige. Bij controle bleek ook hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en bleek teveel gedronken te hebben. Op het politiebureau blies hij ruim
1 promille. Processen-verbaal zijn opgemaakt.

Aanrijdingen
EMMELOORD Op de Bomenweg is donderdagavond een 17-jarige bromfietsster uit Marknesse gewond geraakt. Ze was in botsing gekomen met een auto, bestuurd door een 35-jarige Emmeloordse. De bromfietsster is met letsel aan de arm overgebracht naar het ziekenhuis. EMMELOORD Een 27-jarige fietsster uit Emmeloord is donderdagmiddag gewond geraakt bij een botsing met een andere fietser. Ze is met diverse kneuzingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.