Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: assen 3-05-2003
persberichten zaterdag
Bert Visser 0651 - 611629

Homogeweld

ASSEN - De politie stelt een onderzoek in naar homogeweld op het Kleuvenveld in Assen. Een 34 jarige inwoner van Hoogezand heeft de politie gemeld dat hij daar vrijdagmiddag diverse keren met een honkbalknuppel is geslagen. De man was via een chatbox in contact gekomen met iemand uit Assen , die zich Michiel noemde. Ze spraken af op een parkeerplaats aan het Grote Veld in Assen. Volgens het slachtoffer zouden ze op voorstel van "Michiel" een rustig plekje hebben opgezocht waar ze sex zouden kunnen hebben. Daar aangekomen zou de man uit Hoogezand plotseling zijn belaagd door een tweede persoon die direct met een honkbalknuppel had geslagen. "Michiel" en de tweede man zijn er vandoor gegaan nadat hun slachtoffer ze met traangas zou hebben bespoten. Volgens het slachtoffer voldoet "Michiel" aan het volgende signalement: een blanke man van ongeveer 21 jaar; lengte ongeveer 1.80 m; tenger postuur met kort stekelig haar en een spits gezicht. Hij droeg een grijs vest met capuchon. De melder kon geen goed signalement geven van de man met de honkbalknuppel.

De politie komt graag in contact met mensen die informatie hebben over de mishandeling.

Reeën slachtoffer verkeer

EMMEN / ZWEELOO/ ZUIDLAREN - Het verkeer in Drenthe heeft vrijdagavond/nacht het leven geeist van drie reeën. Een 68 jarige automobiliste uit Ter Apel kon een plotseling overstekende ree op de N391 bij Emmen niet meer onwijken. Rond middernacht werd een 47 jarige automobilist op de N381 bij Zweeloo plotseling geconfronteerd met een overstende ree en een 45 jarige automobilist uit Musselkanaal kreeg op de N34 bij Zuidlaren een ree onder de auto.

Autokrakers actief in Zuidwolde

ZUIDWOLDE - In Zuidwolde zijn vrijdagnacht 6 autos opengebroken. Ze stonden geparkeerd op Het Fort, de Meeuwenweg, de Jan Westerhuisstraat (2x), en het Jaagpad. Het ging de autokrakers om de radio-cd spelers en GSM telefoons. In alle gevallen was een raam vernield.

Wonininbraak

VEENOORD - Bij een inbraak in een woning aan de Kastanjestraat in Veenoord zijn vrijdagavond tijdens afwezigheid van de bewoners onder meer een CD speler, een computer en een MD speler gestolen. Om in de woning te komen is een achterdeur vernield.

Lier van vrachtauto gestolen

HOOGEVEEN - Een 25 jarige inwoner van Hoogeveen heeft bij de politie aangifte gedaan van de diefstal van een elektrische lier van een autotransporter. De vrachtauto stond geparkeerd aan de Lindberghstraat in Hoogveen. Om op het terrein te kunnen komen is een gat in de omheining geknipt.

Dekzeilen vernield

EMMEN - Op een parkeerterrein voor vrachtwagens aan de Waanderweg in Emmen zijn vrijdagnacht de dekzeilen van vier opleggers kapotgesneden. Voor zover nu bekend wordt er geen lading vermist.

Lastige pink

VALTHE - Op verzoek van de politie heeft een dierenarts met een schot uit zijn verdovingsgeweer een eind gemaakt aan de vrijheidsdrift van een pink van het ras "Blauwe Belg" Het dier was eigendom van een 65 jarige veehouder uit Wijhe. Zoals elk jaar bracht hij een aantal van zijn kalveren onder bij familie in Valthe. Het lukte echter een van de kalveren om tijdens het uitladen te ontsnappen. Het dier was door het dolle heen en liet zich niet vangen. Volgens de eigenaar zijn "Blauwe Belgen in de regel de rust zelve.

Gesignaleerd en aangehouden

MEPPEL - Agenten van de politie in Meppel hebben vrijdagmiddag tijdens de surveillance een 19 jarige inwoner van Meppel aangehouden en ingesloten. De man heeft nog een vonnis openstaan van 190 dagen en is verder nog onherroepelijk veroordeeld tot gevangenisstraffen van 21 en 13 dagen. Ondanks heftig verzet kon de man in de boeien worden geslagen.

Agenten beledigd

ROLDE - Een 26 jarige inwoner van Assen is vrijdagnacht aangehouden wegens belediging van twee agenten. De man bemoeide zich met het feit dat de agenten op de Grolloerstraat in Rolde een fietser opschreven wegens het fietsen zonder licht. De Assenaar maakte een van de agenten uit voor SS-er en NSB-er. Hij is met een dagvaarding voor snelrecht de straat weer opgegaan.

Verkeerszondaars

ASSEN - Bij een verkeerscontrole van de vrijwillige politie in Assen hebben vrijdagavond 21 automobilisten een bekeuring gekregen. De overtredingen varieerden van het niet dragen van de verplichte autogordel tot het met de auto stilstaan op een fietsstrook.

Alcomobilisten

ASSEN / EMMEN Bij een zogenaamde A.V.V. (Adviesdienst Verkeer en Vervoer) alcoholcontrole in Assen en omgeving hebben vrijdagnacht zon 750 automobilisten moeten blazen. Twee van hen zijn aangehouden omdat ze met teveel alcohol achter het stuur zaten. Een 25 jarige man uit Hoogersmilde scoorde ongeveer 0.9 promille. Bij onderzoek van zijn gegevens kwam aan het licht dat de man nog in een periode van rij-ontzegging zat. Een 50 jarige Assenaar kwam er van af met een boete van 190 euro. In Emmen liep een 20 jarige automobilist tegen de lamp toen hij op de Kerkhoflaan in zijn woonplaats werd gecontroleerd. Hij kwam op 1,1 promille. De man is met een rijverbod en een dagvaarding voor snelrecht naar huis gestuurd.