Gemeente Edam-Volendam

Nieuwsberichten

28-04-2003
Jongeren en Donorregistratie
Actieweek van 5 t/m 16 mei

Jongeren en donorregistratie
Jaarlijks schrijft het Donorregister de 18 jarigen aan om een beslissing te nemen wel of geen donor te worden. In verband met de cafébrand is in de afgelopen twee jaar er van afgezien om de jongeren in onze gemeente aan te schrijven. In overleg met betrokken partijen is besloten ook dit jaar de 18 jarigen (geboortejaar 1984) niet persoonlijk aan te schrijven.
In plaats daarvan zal van 5 t/m 16 mei a.s. een kortlopende, attenderende actie worden gevoerd waarbij (met name) jongeren tussen 18 en 22 jaar worden opgeroepen hun keuze over orgaan- en weefseldonatie te laten registreren in het Donorregister. Hiervoor worden speciale informatiepakketjes met een donorformulier samengesteld. Deze pakketjes zijn gratis verkrijgbaar bij ' t Anker, Pius X, Nohol, de beide bibliotheken en bij het loket Burgerzaken in het Stadskantoor. Deze actie maakt onderdeel uit van de wettelijk geregelde jaarlijkse aanschrijving in het kader van de Wet op de Orgaandonatie.
In een uitzending van Studio Klein op LOVE-t.v. zullen medewerkers van het Donorregister en NIGZ-Donorvoorlichting een toelichting geven op deze lokale actie. Deze uitzending vindt plaats op zondag 4 mei a.s. om 12.00 uur en wordt daarna op de gebruikelijke tijdstippen herhaald.