Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 02-05-2003

Televisie
OH OH DEN HAAG (subtitel: De Publieke Zaak)
Uitzending maandag 5 mei
Nederland 2 ­ 19.30 uur


Discussie over woningnood in oh oh den haag

De discussie van maandag 5 mei in OH OH DEN HAAG gaat over woningnood. Vanuit Zwolle praten Antoinette Hertsenberg en Harm Edens met woningzoekenden, deskundigen en politici om dit probleem in kaart te brengen. Als locatie is voor Zwolle gekozen om aan te tonen dat woningnood niet meer alleen een randstedelijk probleem is.

De uitzending duurt 50 minuten en is opgebouwd in drie delen. In het eerste deel wordt het probleem neergezet. Hoe groot is het woningtekort in Nederland en wie hebben er last van? Deel twee gaat in op het verleden. Welk beleid is er gevoerd en waarom zitten we nu met een woningtekort? En in het laatste deel wordt gekeken naar oplossingen. Wat kunnen we op korte termijn aan het probleem doen en hoe pakken we dit probleem structureel aan? Aan het woord komen onder anderen prof. dr. Peter Boelhouwers, hoogleraar huisvesting van de universiteit van Delft, Francine Giskes (D66), projectontwikkelaar Peter Ruigrok en burgemeester Meijer van Zwolle. Op de tribune zitten uiteraard diverse burgers die zelf woningzoekende zijn of zijn geweest.

Met een mobiel decor trekt OH OH DEN HAAG (De Publieke Zaak) het land in om problemen te belichten die Nederlanders in hun eigen buurt ondervinden. In het programma gaan landelijk bekende politici en deskundigen rechtstreeks in gesprek met de burgers die met de problematiek te maken hebben. Naast een analyse en een historisch perspectief van het probleem is er aandacht voor mogelijke oplossingen.

De uitzending van maandag 12 mei gaat over integratie

Presentatie: Antoinette Hertsenberg en Harm Edens. Voor meer informatie: www.ohohdenhaag.nl