Koninklijk Horeca Nederland
Persbericht 1 mei 2003
Ambachtelijk ijsseizoen goed van start
WOERDEN, 1 mei 2003 - Het ijsseizoen is al weer volop aan de gang.
Dankzij het extreem mooie voorjaarsweer van de afgelopen weken weten
de consumenten de weg naar de ambachtelijke ijssalon weer goed te
vinden. Zo ook naar IJssalon Vivaldi in Hoorn, de IJssalon van het
jaar 2003, weet eigenaar Peter den Ouden te vertellen.
Stichting Activiteiten Fastfood- en IJsbedrijven Peter en Brigitte den
Ouden zijn met hun ambachtelijke ijsbedrijf Vivaldi dit jaar gekozen
tijdens de IJsvakbeurs in Vianen tot IJsalon van het jaar 2003. `Deze
titel heeft ons absoluut geen windeieren gelegd,' aldus Peter den
Ouden. `Mede dankzij deze titel en natuurlijk het goede weer van de
afgelopen weken hebben we een bijzonder goede start van het seizoen
gemaakt.'
Jaarlijks wordt er tijdens de IJsvak in Vianen gestreden om de
felbegeerde titels om De Gouden IJsspatel en de Gouden IJscoupe. De
winnaar van het overall klassement van beide wedstrijden mag zich een
jaar lang De IJssalon van het Jaar noemen. Deze wedstrijden worden
georganiseerd door de Stichting Activiteiten Fastfood- en IJsbedrijven
die verbonden is aan Koninklijk Horeca Nederland met als doel het
promoten van het ambachtelijk bereidt ijsproduct. De deelnemers aan de
ijsbereiders wedstrijd 'De Gouden IJsspatel' hadden als opdracht het
ter plaatse bereiden van een ijssmaak van een eigen, vooraf bereide
compositie. De smaak van 2003 was Cocosijs. Als winnaar van deze
Gouden IJsspatel is dit jaar Willem Roeper van Parels IJs en Zo uit
Oudeschild (Texel) uit de bus gekomen.
De opdracht van vakwedstrijd 'De Gouden IJscoupe ' was om in zeven
minuten tijd vier identieke ijscreaties te maken, bestaande uit
minimaal drie ijssoorten. Eén ijssoort diende in ieder geval Cocosijs
te zijn. De winnaar van deze wedstrijd is Brigitte den Ouden, de
uiteindelijke winnares van het overall klassement en dus de winnaar
van de `IJssalon van het jaar 2003' titel.
De jury beoordeelde op onder andere smaakcombinatie, kleur,
presentatie en originaliteit.
Noot voor de redactie -