AutoRai

5-5-2003

Tacuma: Comfort en Gemak in veelzijdige Family Van

Compacte Vans zijn in de mode. Feitelijk is er geen enkele andere klasse in West Europa die de laatste jaren zo sterk is gegroeid als deze.

Marktonderzoek leert dat de 250.000 in Europa verkochte eenheden in 1998 vijfvoudig zullen zijn toegenomen naar 1,3 miljoen in het jaar 2005. Waarom juist deze autos zo populair zijn geworden wordt overduidelijk door de Daewoo Tacuma gedemonstreerd. Hij biedt uitstekende, veelzijdige mogelijkheden voor het gehele gezin, is uitgerust met tal van voorzieningen en biedt een fantastische prijs/kwaliteit verhouding.

Drie aparte stoelen achter
Het achtercompartiment van de Tacuma is uitgerust met drie individuele stoelen, die natuurlijk meer verscheidenheid bieden dan een normale achterbank. Iedere stoel kan apart worden opgevouwen en tegen de voorstoel worden geplaatst of helemaal uit de auto worden verwijderd. Met vijf inzittenden aan boord bedraagt het laadvermogen 347 liter.


1.6 of 2.0 liter motor met automatische of manuele transmissie Tacuma-kopers hebben de keuze uit twee benzinemotoren met zestienkleppentechnologie, twee bovenliggende nokkenassen en een Euro 3 classificatie: de economische 1.6-liter levert 77 kW/104 pk terwijl de 2.0-liter 89 kW/121 pk genereert. Als een alternatief voor de standaard handgeschakelde vijfversnellingsbak kan de grootste motor worden geleverd met een automatische vierversnellingsbak van de Duitse specialist ZF. Deze uiterst moderne versnellingsbak beschikt over elektronische controle en een zichzelf aanpassend schakel-programma.

De topsnelheid van de Tacuma Compact Vans bedraagt 167 (1.6 liter) en 180 km/u (2.0 met manuele transmissie), waarmee de geschiktheid van deze autos voor het afleggen van grote afstanden wordt aangetoond. Afhankelijk van het type motor verbruikt de Tacuma 8,3 of 9,0 liter brandstof per 100 kilometer (gecombineerd verbruik).