Ingezonden persbericht

Persbericht
5 mei 2003

Interxion sluit overeenkomst met vier europese internet exchanges

Nieuwe peering points in Nederland, Frankrijk en Spanje versterken dominante marktpositie Interxion

Interxion, de belangrijkste leverancier van carrier-neutrale datacentra en managed services, heeft peering-overeenkomsten gesloten met vier Europese Internet Exchanges. Met de recente toevoeging van NL-IX in Amsterdam, MG-IX in Hilversum, FreeIX in Parijs en MAD-IX in Madrid host Interxion nu in totaal 11 Internet Exchanges in negen Europese landen. Daarnaast is het managed services-aanbod aan de Internet Exchange DE-CIX In Frankfurt uitgebreid.

Internet Exchanges zijn non-profitorganisaties die als nationale peering points fungeren. Ze doen dienst als internetknooppunt waarin Internet Service Providers (ISP's) aansluiting met anderen kunnen maken. Internet Exchanges worden geplaatst in beveiligde datacentra zoals die door Interxion worden ingezet en beheerd. Met een Point of Presence (PoP) in elke belangrijke Europese Internet Exchange biedt Interxion aan carriers en ISP's brede toegang tot nationale backbones en verbindingspunten. Ook grote bedrijven met pan-Europese communicatie-eisen kunnen hiervan profiteren. Het additionele IP-verkeer van Interxion-klanten biedt voordelen voor de Internet Exchanges. Op basis van deze toename in het verkeer kunnen de peering-activiteiten uitgebreid worden.

In het datacenter van Interxion in Frankfurt heeft Interxion gedeelten van het systeem-management van DE-CIX op zich genomen. Dit houdt in dat Interxion nu verantwoordelijk is voor de implementatie van nieuwe klanten en prestatiemonitoring van beide switches. DE-CIX is een van de drukste Internet Exchanges in Europa: 85 procent van het internetverkeer in Duitsland loopt via deze Internet Exchange.

"Interxion heeft een PoP in elke belangrijke Internet Exchange in Europa. Hiermee heeft het bedrijf de belangrijkste positie op colocatiegebied in deze regio ingenomen. ISP's en bedrijven kunnen hierdoor veilig plaatsnemen in een datacenter van Interxion en hebben toegang tot de belangrijkste verbindingspunten in dat land", zegt Anthony Foy, Group Managing Director van Interxion. "Voor Internet Exchanges wordt expertise in het beheren van bedrijfskritische apparatuur en applicaties steeds belangrijker. De behoefte aan beveiligde datacentra en managed services wordt dan ook steeds groter. Onze grotere verantwoordelijkheid in DE-CIX onderstreept dat we onze klanten het hoogst mogelijke serviceniveau bieden."

De proactieve samenwerking van Interxion met de Internet Exchanges draagt bij aan de ontwikkeling van communicatie-infrastructuren in belangrijke Europese business centers. Hierdoor zijn aanzienlijke verbeteringen in het functioneren en de redundantie van netwerken, en kostenreducties voor leden van de Internet Exchanges gerealiseerd.

De Internet Exchanges die Interxion momenteel host: Amsterdam (Nederland) ­ NL-IX, Hilversum (Nederland) ­ MG-IX, Brussel (België) ­ BNIX, Kopenhagen (Denemarken) ­ DIX, Frankfurt (Duitsland) ­ DE-CIX, Londen (Verenigd Koninkrijk) ­ LINX, Madrid (Spanje) ­ MAD-IX, Parijs (Frankrijk) ­ SFINX, Wenen (Oostenrijk) ­ VIX, Zürich (Zwitserland) ­ SWISSIX.

Via een redundante glasvezelring van Interxion worden ook verbindingen met AMS-IX in Amsterdam verzorgd.

###
Over Interxion
Interxion is marktleider in Europa op het gebied van carrier-neutrale datacentra en managed services. Via de 20 datacentra verspreid over geheel Europa biedt het bedrijf ondersteuning aan 450 klanten, waaronder grote zakelijke instellingen, content providers, mobiele service providers, telecom- en hosting-bedrijven. Met diensten als Equipment Housing, on-site engineering en onderhoud, connectivity-oplossingen en een uitgebreid aanbod van managed hosting services beschikken klanten over oplossingen waarmee ze hun ict- en internetinfrastructuur beter kunnen beheren. De Interxion-datacentra worden ondersteund door een centraal Europees Service Center, waar een internationaal team de klanten 24 uur per dag technisch bijstaat.

Sinds de oprichting heeft Interxion meer dan ¤ 300 miljoen geworven van toonaangevende investeerders overal ter wereld, waaronder Baker Capital, Residex, Bear Stearns, BNP Paribas, Goldman Sachs, CSFB en Morgan Stanley.

Zie

Ingezonden persbericht