© AID 2002-2003
Opsporen nog niet aangemelde hobbydieren
Kerkrade, 5 mei 2003
Afgelopen weekend is een aanvang gemaakt met de controle niet-gemelde hobbydieren. Doormiddel van zichtcontroles werd op veel plaatsen gecontroleerd om zo vast te stellen of er daadwerkelijk pluimvee aanwezig was. Slechts in een klein aantal gevallen werd inderdaad nog pluimvee aangetroffen. Bij een aantal adressen waren de dieren reeds geruimd. Het doel van deze controles is met name zoveel mogelijk locaties te inventariseren waar nog hobbydieren aanwezig zijn. De AID zal de komende tijd zeer zorgvuldig en op gepaste wijze uitvoering geven aan de handhavingsaspecten van de regelgeving m.b.t. het houden van pluimvee hobbydieren.

Bij gerichte controles op het afdekken van destructiemateriaal van pluimvee werden enkele tientallen controles uitgevoerd. Hierbij werd één overtreding vastgesteld en proces-verbaal opgemaakt tegen een inwoner van de Gelderse vallei.

In Noord-Limburg werden twee personen bekeurd voor de verkoop en vervoer van balen stro vanaf een besmet bedrijf. Onder toezicht van de AID-controleurs werd de gebruikte aanhangwagen gereinigd en ontsmet.

In de omgeving Utrecht werd een veewagen gecontroleerd die niet was voorzien van een verplichte compartimenten sticker. Uit onderzoek bleek dat de vrachtauto op een AI gevoelig bedrijf was geweest. De chauffeur werd geverbaliseerd wegens overtreding van voorschriften verband houdend met de compartimentering.

Met vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit persbericht kunt u zich wenden tot de persvoorlichter van de Algemene Inspectiedienst, Rob Hageman, tel.: 030 - 6692696 of 06 - 48132319