Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 21-05-03

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 24 mei
Radio 2 ­ 16.00 uur

Xander de buisonjÉ en laura fygi in tros muziekcafÉ

Zaterdagmiddag 24 mei presenteert Hadassah de Boer een nieuwe aflevering van TROS MUZIEKCAFÉ op Radio 2. Hadassah ontvangt onder meer Xander de Buisonjé, Tiharea, Laura Fygi en Michael Franti.

Het eerste soloalbum van Xander de Buisonjé heet 'Hemelsbreed'. Xander komt live optreden bij TROS MUZIEKCAFÉ en vertelt Hadassah hoe het hem bevalt als soloartiest.

Uit Madagaskar komen drie zussen die onder de naam Tiharea een album hebben gemaakt dat 'Ry Ampela' heet. Hun muziek is gezongen in de taal en traditie van de Antandroy, de bewoners van Zuid-Madagaskar.

Het nieuwe album van zangeres Laura Fygi is net een week uit. Ze nam het album 'Live at Ronnie Scott's' op in het legendarische Londense jazzcafé Ronnie Scott's. Laura is dit jaar ook een van de hoofdacts op het North Sea Jazz Festival. Hadassah praat met Laura Fygi en natuurlijk zingt ze.

Michael Franti was ooit lid van The Disposable Heroes of Hiphoprisy, een groep politiek bewuste rappers. Tegenwoordig is hij nog steeds begaan met het lot van de wereld, maar verpakt hij dat in een mix van R&B en soul zoals te horen is op het album 'Everyone Deserves Music' en zaterdag in TROS MUZIEKCAFÉ.

Ook deze week praat Hadassah met een sportgast en vandaag is dat zweefvlieger Steven Raimond. Tevens wordt er een uittip voor zondag gegeven.

TROS MUZIEKCAFÉ komt elke zaterdag tussen 16.00 en 18.00 uur vanuit Studio De Plantage in Amsterdam (naast Artis) en wordt uitgezonden op Radio 2. Publiek is van harte welkom de uitzending (gratis) bij te wonen. Meer informatie is ook te vinden via de website www.trosradio2.nl.