Gemeente Helmond


Helmond op TV bij TweeVandaag en Netwerk

De Helmondse aanpak om bijstandsgerechtigden aan het werk te helpen krijgt de laatste tijd veel waardering. Dagblad Trouw besteedde gisteren een hele pagina aan de aanpak die Helmond (project Direct Werk) en Den Bosch hebben gekozen om bijstandsgerechtigden snel aan het werk te krijgen.

Verder zal het TV-programma Twee Vandaag morgen (zaterdag) rond de klok van 18.00 uur een item wijden aan Direct Werk. De heer S. Vrieswijk (Hoofd van de afdeling Welzijn, Inkomen en Zorg) zal in de studio uitleg geven over Direct Werk. Daarnaast zijn er vandaag opnames gemaakt bij de Atlant Groep.

Volgende week dinsdag komt er een ploeg van het TV-programma Netwerk naar Helmond om opnames van het project te maken. Dan zal o.a. wethouder Houthooft-Stockx geïnterviewd worden. Dit item wordt naar verwachting vrijdag 30 mei uitgezonden.

Wat is Direct Werk?
Medewerkers van de gemeentelijke afdeling Werk, Inkomen en Zorg hebben samen met de Atlant Groep een methode ontwikkeld om mensen die een bijstandsuitkering aanvragen direct aan het werk te zetten. Kort gezegd komt het erop neer, dat men binnen 24 uur na de bijstandsaanvraag al aan het werk kan bij de Atlant Groep om ervaring en arbeidsritme op te doen. Daarnaast bekijken gemeente en Atlant Groep samen met de cliënt wat de beste manier is om verdere ondersteuning te bieden. Dat kan variëren van sollicitatietraining, het volgen van een nieuwe opleiding tot het bieden van een stageplaats bij een bedrijf ergens in de regio.

---