Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 24-05-2003 2e persbericht van zaterdag 24 mei 2003

Berichten uit de regio

Asten: Grote brand in loods met parket
Zaterdagmorgen rond 9.45 uur werd door bewoners van de Industrielaan gemeld dat in die straat een loods van een bedrijf in brand stond. De brandweer was binnen vijf minuten aanwezig maar de vlammen sloegen al uit de loods. In de loods, die een oppervlakte van ongeveer 50 x 50 meter had, lagen parket, laminaat en aanverwante artikelen. De brandweer sprak van een zeer grote brand. Brandweermensen uit Asten, Someren, Deurne en Helmond, totaal ongeveer 70 mensen, bestreden de brand. Zij richtten zich vooral op de omliggende panden zodat daar het vuur niet naar oversloeg. De loods was niet meer te redden en brandde helemaal uit. Om 12.45 uur kon de brandweer het sein brand meester geven. De omliggende panden hadden water- en hitteschade. Er waren in het bedrijf geen gevaarlijke stoffen. Op een gedeelte van de loods lagen asbest platen. Door de brand kunnen delen van deze platen in de directe omgeving (100 tot 150 meter) van de loods terecht zijn gekomen. Zij vormen geen direct gevaar voor de omwonenden. Deze zijn door de gemeente met een brief in kennis gesteld en een gespecialiseerd bedrijf ruimt de asbest zo snel mogelijk op. De brandweer zal de zaterdagnacht en mogelijk de zondag nog nodig hebben voor het nablussen. Daarna wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak. Het schadebedrag is niet bekend.

Helmond: Inbraak
Tussen donderdagmiddag en zaterdagmorgen is ingebroken in een garagebox aan de Peelhof. De kanteldeur is opengebroken. Uit de garage verdwenen een aanhangwagen, gereedschap, een vaatwasmachine, een tent, een magnetron en een tv-videocombinatie.

Best: Man aangehouden na mishandeling
Zaterdag om 13.55 uur is in de Pastoor M. van Beekstraat een 53-jarige man uit Best aangehouden. Hij zou even daarvoor een 45-jarige Bestse vrouw, met wie hij een relatie heeft, mishandeld en bedreigd hebben. Hij had haar in het gezicht geslagen. De man verzette zich tegen zijn aanhouding. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Reusel: Onder invloed
Zaterdag om 15.00 uur is op de Wilhelminalaan een 57-jarige automobilist uit Bladel betrapt op het rijden onder invloed. De man blies ruim 1,55 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingenomen.