Gemeente Tilburg

23-5-2003
Servicepunt 'Ondernemerszaken' operationeel
Belangstelling voor grond via: 013 213 23 23

Op maandag 26 mei stelt de gemeente Tilburg een telefoonnummer in gebruik waar ondernemers zich kunnen melden wanneer ze serieuze belangstelling hebben voor een bepaalde locatie in Tilburg. Verschillende groepen ondernemers kunnen van dit servicenummer gebruik maken. Bedrijven in Tilburg met verhuisplannen, ondernemers uit Tilburg die willen uitbreiden en daarvoor grond nodig hebben, bedrijven van buiten de stad die hun oog op Tilburg hebben laten vallen, starters, maar ook ontwikkelaars, aannemers, makelaars en beleggers die willen investeren in Tilburg zijn welkom op dit servicepunt. De dienstverlening is een aanvulling op het al bestaande 'Bouwaccount' van de gemeente.

Naar aanleiding van gesprekken met een groep vooraanstaande Tilburgse ondernemers en hun vertegenwoordigers heeft de gemeente besloten een centraal aanspreekpunt in te stellen voor ondernemers. Van hieruit worden vragen van ondernemers verder de organisatie in geleid. De gemeente wil zo de informatievoorziening en dienstverlening aan ondernemers verbeteren. Voorlopig is het servicepunt alleen toegankelijk voor die bedrijven die willen investeren in Tilburg en daar grond voor nodig hebben. De dienstverlening zal op korte termijn worden uitgebreid voor andersoortige vragen van groepen ondernemers. Er wordt via verschillende sporen aan het project 'Ondernemersloket' gewerkt. Telefonisch, fysiek en via het internet. Alle gemeentelijke diensten zijn daarbij betrokken. In de loop van 2004 moeten alle activiteiten uitmonden in een dienstverleningsconcept dat beantwoordt aan de vragen die ondernemers hebben.

Bedrijven die grond nodig hebben meldden zich voorheen bij RWI Indutil B.V. Dit loket komt te vervallen. Om die reden treft de gemeente Tilburg met het servicepunt een nieuwe voorziening.