Politie Midden- en West Brabant

Politie brengt drugshandel slag toe (05/06)

District Bergen op Zoom donderdag 5 juni 2003

Politie brengt drugshandel slag toe

SINT WILLEBRORD: De politie heeft donderdagmorgen een 19-jarige inwoner van St. Willebrord aangehouden voor de handel in verdovende middelen. Reeds in februari van dit jaar werd door de politie van het team Rucphen ruim 1 kilogram amfetamine van de man in beslag genomen. Vervolgens is de districtsrecherche van de politie een onderzoek gestart naar de herkomst van de verdovende middelen.

Het onderzoek leidde naar een 25-jarige man uit Oosterhout, die op 11 april 2003 samen met twee 42-jarige mannen uit Tilburg werd aangehouden. Bij deze actie werd in Oosterhout een drugslaboratorium aangetroffen, dat werd ontmanteld. Hierbij werd onder meer 6,5 kilogram amfetamine inbeslaggenomen. Tijdens zoekingen die nog dezelfde dag volgden in Tilburg werden nog eens ruim 4000 XTC pillen inbeslaggenomen. Uit het onderzoek werd duidelijk dat in Oosterhout een gedeelte van het productieproces voor het vervaardigen van amfetamine plaatsvond, waarna in overleg met het Openbaar Ministerie werd besloten het onderzoek voort te zetten.

Dit resulteerde in een actie op donderdag 22 mei 2003, waarbij een
25-jarige inwoner van Breda werd aangehouden. Tijdens de zoeking in de woning van de verdachte werden onder meer ruim 3500 XTC pillen aangetroffen. Tevens bevond zich op de zolder van de woning een hennepkwekerij, die werd ontmanteld. Bij doorzoekingen in een woning in Tilburg, die diezelfde dag werden gehouden, werden in een berging achter de woning apparatuur en chemicaliën aangetroffen voor de bereiding van amfetamine. De 43-jarige bewoner van de woning werd aangehouden. Tevens werd bij een doorzoeking in een loods in Chaam laboratorium-apparatuur aangetroffen, met een hoeveelheid chemicaliën die daar was opgeslagen.

Samenvattend zijn tijdens het onderzoek tot op heden 6 verdachten aangehouden waarvan er inmiddels 4 in gevangenhouding zitten. De
19-jarige Willebrorder is vandaag in de loop van de middag inverzekeringgesteld. In totaal werden tot op heden 8 kg amfetamine, ruim 8000 XTC pillen, honderden liters chemicaliën, apparatuur voor de productie van amfetamine, stookketels, mengmachines, en centrifuges door de politie inbeslaggenomen.

De politie zet het onderzoek voort en sluit niet uit dat nog meer aanhoudingen zullen volgen.

Bron: Henk Snepvangers