Gemeente Voorschoten

Persberichten - Brand Finse kerk Voorschoten
Uitgebracht op: donderdag 5 juni 2003

In de nacht van woensdag 4 juni op donderdag 5 juni 2003 is opnieuw brand geweest in het houten kerkgebouw van de Gereformeerde kerk (vrijgemaakt) aan de Bachlaan te Voorschoten. De schade bleef gelukkig beperkt tot het dak.

Om 3.12 uur kwam de melding van een omwonende binnen bij de alarmcentrale. Om 3.20 was de brandweer Voorschoten ter plaatse en werd het sein 'middelbrand' gegeven. Om 4.19 uur was het sein 'brand meester'. De brandweer kon om 5.25 uur retour kazerne.

Doordat de brandweer snel ter plaatse was, is de schade beperkt gebleven. Aan het dak, waar de brand vermoedelijk is ontstaan, is sprake van brandschade aan dakbedekking, isolatiemateriaal en dakbeschot. Aan de binnenzijde is alleen sprake van rook- en waterschade.

Ter plaatse waren de regionale brandweerofficier van dienst, loco-burgemeester A. Draijer, teamchef H. Markman van politie Voorschoten en dominee Van Veen van de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt).

Het is de derde keer binnen drie jaar dat de Finse kerk te maken krijgt met brand. In 2000 en 2002 is de kerk eveneens door brand aangetast. Alledrie de keren is de brand van buitenaf ontstaan. De technische recherche van de politie is direct begonnen met onderzoek naar de oorzaak van de brand. Vanzelfsprekend zijn hier nog geen verdere gegevens over bekend.


- einde bericht -