Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 5-06-2003 2e persbericht van donderdag 5 juni 2003

Eindhoven: Onder invloed
Op de Fuutlaan is woensdagavond rond 22.15 uur een 33-jarige automobilist uit Eindhoven betrapt terwijl hij teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van 1,95 uit. Het rijbewijs van de man is ingenomen. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Beroofd van rugzak
Op de Kanaaldijk Noord is donderdag rond 12.15 uur een 44-jarige vrouw uit Eindhoven beroofd. De vrouw fietste over de eerdergenoemde straat en had haar rugzakje in haar fietsmandje liggen. Plotseling passeerde er een jongen op een bromfiets die de tas uit haar fietsmandje griste en vluchtte. In de rugzak zaten sleutels en een portemonnee met ongeveer 90 Euro en pasjes.

Eindhoven: Opgelicht
Een winkelier in Eindhoven is donderdag opgelicht toen zij bij een woning aan de Brestlaan twee bestelde bedden gingen afleveren. Na aflevering moesten de leveranciers achter de koper aanrijden naar de bank om geld te halen. Het ging om een totaalbedrag van ruim 5.000 Euro. Onderweg heeft de zogenaamde koper de leveranciers afgeschud. Toen de leveranciers terug gingen naar de woning aan de Brestlaan om de bedden terug te halen wist niemand iets van een bed af.

Helmond: Verdachten van vernieling auto aangehouden Na een onderzoek heeft de politie woensdagmiddag twee jongens van 17 uit Helmond aangehouden. Zij worden verdacht van het vernielen van een auto van een 26-jarige Helmonder op 30 mei jl. De automobilist reed toen over de Haaglaan waar opeens de doorgang geblokkeerd werd door een aantal onbekende jongeren. Vervolgens hoorde de bestuurder een harde klap en hij zag dat een van de jongens een slagvoorwerp in zijn handen had. Vervolgens werd er nog een keer op de voorruit van de auto geslagen. De buitenspiegel, de voorruit en het portier van de auto liepen hierdoor behoorlijke schade. Beide verdachten zijn voor verhoor ingesloten op het politiebureau. De politie sluit aanhouding van meer verdachten gedurende het onderzoek niet uit.

Helmond: Inbraak in woning
In een woning aan de Asterstraat is tussen dinsdag 10.00 uur en woensdag 14.00 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een achterdeur open te breken. Uit de woning werden sieraden, een GSM en geld weggenomen.

Helmond: Trampoline, skeelers en gereedschap weg Uit een schuur behorende bij een woning aan de Warandelaan zijn in de nacht van woensdag op donderdag een trampoline, vier paar skeelers, een boormachine, een schuurmachine en een elektrische schroevendraaier gestolen. Het is vooralsnog onduidelijk hoe de dader binnen is gekomen.

Best: Teveel gedronken
Op de Willem de Zwijgerweg is woensdagavond rond 20.15 uur een 50-jarige automobilist uit Best aangehouden. De man bleek teveel gedronken te hebben. Een ademanalyse met een promillage van ruim 0,70 wees dit uit. De man kreeg een boete van 190 Euro.

Best: Tray cola gestolen
Uit een schuur aan de Ploegstraat zijn tussen woensdag 20.00 uur en donderdag 7.30 uur 24 blikjes cola gestolen. De dader kwam binnen door een toegangsdeur open te breken.

Best-Oirschot-Son en Breugel: Verkeerscontroles In Best, Oirschot en Son en Breugel zijn woensdagavond verkeerscontroles gehouden. Deze vonden plaats op de Raadhuisstraat in Best, de Kempenweg in Oirschot en de Boslaan in Son. In totaal werden ruim 200 bekeuringen uitgedeeld aan verkeersovertreders, waaronder 66 voor een te hoog vermogen van de bromfiets en 112 voor het niet dragen van de autogordel.

Gemert: Insluiper neemt digitale filmcamera en fototoestel weg Uit een woning aan de Jager zijn donderdagmiddag een digitale filmcamera en een fototoestel weggenomen. De dader is de woning binnengeslopen door een niet afgesloten deur aan de achterkant van het pand.

Gemert: Inbraak in bedrijf
In een bedrijf aan de St. Annastraat is woensdag tussen 18.00 uur en donderdag 8.00 uur ingebroken. Een raam aan de achterkant van het pand werd vernield om binnen te komen. Uit het pand werden een sleutel en geld gestolen.

Nuenen: Auto gestolen
Vanaf de Parkstraat is tussen maandag middernacht en donderdag 10.00 uur een grijze Volkswagen Golf met het kenteken HX-XZ-69 gestolen.

Reusel: Inbraak in horecagelegenheid
In een horecagelegenheid aan de Schoolstraat is in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken. Een gokkast werd opengebroken. Uit het pand wordt ongeveer 100 Euro vermist. De dader kwam binnen door een toegangsdeur open te breken.

Valkenswaard: Auto gestolen
Vanaf de Hofnar is tussen dinsdag 18.00 uur en donderdag 11.00 uur een blauwe BMW 5ER met het kenteken 96-JJ-ZZ gestolen.

Waalre/Eindhoven: Verdachten van woninginbraak aangehouden Naar aanleiding van melding van een poging inbraak in een auto op de Leesakker in Waalre stelde de politie donderdagochtend een onderzoek in de omgeving in. Op de Bayeuxlaan in Eindhoven kon rond 10.00 uur een 27-jarige Eindhovenaar aangehouden wordt. Even later werd op de Valeriusstraat in Eindhoven een tweede verdachte, een 47-jarige jarige Eindhovenaar, aangehouden. Bij het tweetal werd een zak aangetroffen met cds. Deze bleken weggenomen te zijn uit een woning aan de Elandlaan in Waalre waar afgelopen nacht werd ingebroken. Ook droeg één van hen een horloge dat bij de diefstal weg was genomen. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek de cel ingegaan.