Tom Coronel

Nog 2 dagen tot de volgende race van Tom Coronel: 14 Juni 2003 24h
---

11 Juni 2003: Tom Coronel maakte eerste Le Mans meters in Spyker

Tom Coronel heeft zijn eerste kilometers met de Spyker C8 Double 12R er op zitten. Het Spyker team bleeft echter niet gespaard van technische problemen. Simon meldde over de radio dat er een waarschuwingslamp voor de laadstroom brandde. Hierop haalde het team hem binnen om de dynamo te wisselen. Na de reparatie bleek echter al snel dat het probleem niet opgelost was. Simon moest opnieuw de pits binnen waar de accu vervangen werd. De duitser ging nog voor een aantal ronden de baan op waarna het de beurt was aan Tom Coronel. Ook Tom had problemen met de electonica. "Alle lampen op het dashboard gingen aan, dus ben ik meteen de pits in gegaan", aldus Tom. Tussen de twee sessies heeft het team nog de nodige aanpassingen gemaakt aan de setup van de auto. "De veren en de stabilisatoren hebben we helemaal omgegooid. Het resultaat was ongelofelijk. Het is nu een kompleet andere auto. Ik denk dat we met deze setup een goede race kunnen rijden", aldus Tom.

Tom Coronel moest zijn sessie voorijdig afbreken toen de training om 23:00 werd stilgelegd vanwege een gespinde Pilbeam die op een gevaarlijke plek stond. Hans Hugenholtz heeft bij de herstart van de sessie het stuur overgenomen om de rest van de training uit te rijden. Zodoende hebben alle rijders hun verplicht aantal ronden in het donker gereden.

Norman Simon reed vandaag het meeste aantal ronden. Ondanks de enorm hoge temperatuur in de auto aan het begin van de training was hij toch tevreden. "De auto is in principe OK. Alleen wat overstuur in de snelle bochten. In een snelle kwalificatie run wanneer je echt op de limiet rijdt moeten we een beetje voorzichtig zijn, maar tijdens de race zullen we er geen last van hebben", zo verklaarde Simon na zijn eerste run.

De snelste tijd werd neergezet door de Bentley van Tom Kristensen, gevolgd door de tweede wagen van het team in de handen van Johnny Herbert. Team Orange Spyker bezet momenteel in 48e plaats, maar hopelijk kan het team in de sessie van morgen nog wat tijd goedmaken.