Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Lelystad, 12 juni 2003

NIEUWE CEO BIJ FORNIX BIOSCIENCES N.V.

De Raad van Commissarissen van Fornix BioSciences N.V. , de aan Euronext Amsterdam genoteerde BioFarmaceutische onderneming gevestigd te Lelystad, heeft besloten de heer C.L. Bergman voor benoeming tot CEO (Chief Executive Officer / Voorzitter van de Directie) voor te dragen. De heer Bergman is reeds vanaf het ontstaan in 1999 van de onderneming bij Fornix werkzaam als CFO en was daarvoor al vele jaren als CFO werkzaam bij ARTU Biologicals, een van de huidige divisies van Fornix. Hij volgt de heer T.J.A. Visser, grootaandeelhouder, oprichter en thans CEO van Fornix op, die te kennen heeft gegeven zich minder met de dagelijkse gang van zaken te willen bezighouden, onder meer gegeven de meer stabiele situatie waarin de onderneming zich bevindt. Wel zal de heer T. Visser als vierde commissaris, naast de heren Van de Merwe (Voorzitter), Abbott en Hannema, intensief bij de onderneming betrokken blijven. In verband met het bovenstaande zal binnen afzienbare tijd een Bijzondere Algemene Vergadering van Aandeelhouders bijeen worden geroepen. Ook de heer P.C. Visser, thans directielid belast met operationele en commerciële zaken zal aftreden als directeur. Hij zal als adviseur voor langere termijn aan de onderneming verbonden blijven waarbij hij zich vooral zal bezig houden met zijn voormalige aandachtsgebieden.

De onderneming heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt, waarbij vorig jaar een winststijging werd gerealiseerd van 86 % en voor dit boekjaar een verdere groei van de nettowinst wordt voorzien met meer dan 25 %. De wijziging in de Directie zal geen invloed hebben op de strategie van de onderneming. Onlangs werd overeenstemming bereikt over de overname van Best Medical International, hetgeen past in het uitgesproken streven om de winstgevende activiteiten verder uit te breiden. De strategie van de onderneming is erop gericht om mede door middel van acquisities, de stabiliteit van de onderneming en de resultaten verder te vergroten, waarbij strakke eisen worden gesteld aan de invloed van de acquisities op de winst per aandeel. Fornix beschikt over een sterke vermogenspositie, waardoor kleinere overnames geheel uit eigen middelen kunnen worden gefinancierd.

Profiel Fornix BioSciences N.V.

Fornix BioSciences N.V., met hoofdvestiging in Lelystad, legt zich via vier divisies toe op biotechnologisch onderzoek, productie, marketing en verkoop van diagnostische en therapeutische allergeenproducten, medische hulpmiddelen en microbiologische producten, alsmede op de handel in gepatenteerde geneesmiddelen. De positieve cashflow uit de winstgevende onderdelen financiert de BioTech divisie.

De vier divisies opereren via de werkmaatschappijen ARTU Biologicals, Fisher Farma, Fornix BioTech Holding en Fornix Theranostics. ARTU Biologicals concentreert zich op de productie en verkoop van allergeenproducten en medische hulpmiddelen, Fisher Farma is gericht op de handel in gepatenteerde geneesmiddelen, Fornix BioTech Holding legt zich toe op biotechnologisch onderzoek en Fornix Theranostics beweegt zich op het gebied van de diagnostische producten. De aandelen Fornix BioSciences N.V. zijn genoteerd op de officiële Markt van de effectenbeurs Euronext te Amsterdam.

Voor nadere informatie: Fornix BioSciences N.V.

C.L. Bergman / T. J.A. Visser

Tel. (0320) 26 77 99

Website: www.fornix.nl

E I N D E P E R S B E R I C H T