PERSBERICHT
12/06/2003

Arno Aartsen winnaar Master of South American Wines competitie

Arno Aartsen (Rest. De Hofstee, Bladel) is de eerste Nederlandse sommelier die zich Master of South American Wines mag noemen. De competitie, een initiatief van het Chileense wijnhuis Viña Santa Rita (importeur: Noordman Wijnimport, Leiden), wordt reeds een aantal jaren in verschillende landen georganiseerd en vond dit jaar voor het eerst in Nederland plaats.

Tijdens een spannende finale bij Restaurant Halvemaan te Amsterdam wist Arno zijn medefinalisten Jeroen Boom (eveneens De Hofstee, Bladel), Tom van Dessel (Château Neercanne, Maastricht) en Dirk Vanhorenbeeck (De Ridder, IJsselstein) op zeer overtuigende wijze te verslaan. De vier kandidaten waren als beste tevoorschijn gekomen uit de voorronden waaraan in totaal 18 sommeliers deelnamen. Ze werden in de finale getest op het blindproeven van 3 witte en 5 rode Zuid-Amerikaanse wijnen, het beargumenteren van hun - eveneens blinde
- wijnkeuze bij een amuse en het serveren van een wijn aan de juryleden.

Opmerkelijk was dat het eigenlijk een Belgisch-Nederlandse finale was: Van Dessel en Vanhorenbeeck zijn beide Belgen werkzaam in Nederland. Tom van Dessel, oud-leerling van Hotelschool Ter Groene Poorte te Brugge en tevens de jongste finalist, verdient een extra compliment voor zijn perfecte, uiterst vakkundige presentatie - helaas een zeldzaamheid binnen de huidige Nederlandse horeca.

De finalejury bestond uit Geert Jan van der Zanden (Viña Santa Rita), Anton Kleijs (Noordman Wijnimport, tevens importeur van Viña Santa Rita) en Jan van Lissum (The Wine & Food Association, tevens organisator van de finale).
Speciale gast bij deze gelegenheid was de dhr. Rafael Sabat, Commercieel Directeur van het export promotiebureau Pro-Chile.

Behalve de titel Master of South American Wines 2003 won Arno Aartsen tevens een reis voor twee personen naar Chili, inclusief een bezoek aan de bodegas van Viña Santa Rita.


---

---

---

Noot redactie/ niet bestemd voor publicatie:

Voor meer informatie en/ of vragen kunt u contact opnemen met:

The Wine & Food Association
Oudeschans 11
1011 KR AMSTERDAM
T: +31 (0)20 - 625.12.98
F: +31 (0)20 - 624.50.28