Gemeente Geldrop


Publicatie Geldrop Actueel, 12 juni 2003

BUURTPREVENTIEPROJECTEN ONTVANGEN SUBSIDIE

Onlangs hebben verschillende buurtpreventieprojecten subsidie gekregen uit het buurtpreventiefonds. Wilt u dat uw wijk ook in aanmerking komt voor deze subsidie? Dien dan zo snel mogelijk een verzoek in! In september zullen de nieuwe verzoeken worden beoordeeld.

De volgende buurtpreventieprojecten hebben subsidie ontvangen:
- bewonersvereniging Hulst. Als bijdrage aan de organisatie van de eerste Hulsterdag is een bedrag van EUR 300,00 beschikbaar gesteld;
- buurtbewoners van de Deelenstraat en de Baron van Tuyllstraat: de kosten zullen worden betaald voor de plaatsing van twee rolstoelsluizen bij de achterompaden bij de Deelenstraat en de Baron van Tuyllstraat en voor de plaatsing van een afvalbak bij het speelterrein;

- Huiseigenaren Coevering Centraal: voor de plaatsing van drie afvalbakken op door de vereniging gewenste locaties zullen de kosten worden betaald;

- de buurtbewoners van de wijk Bronzenwei kregen een bedrag dat zal worden besteed aan de aanschaf van een groot speeltoestel.

Er werden twee aanvragen ontvangen van het buurtpreventieproject Hulst-Noord om aanvulling van al toegekende subsidie voor extra verlichting en voor extra speelvoorzieningen in de wijk Hulst. Beide aanvragen zijn afgewezen.

AANVRAAG VERKEERSMAATREGELEN
De gemeente heeft ook drie aanvragen ontvangen van buurtpreventieproject Hulst-Noord, buurtpreventieproject Herdersveld en de Geldropse vereniging van huis- en grondeigenaren Coevering 50). Deze verzoeken hadden betrekking op aanvullende verkeersmaatregelen in de wijk. Aan de aanvragers is meegedeeld dat we momenteel druk bezig zijn met het nemen van maatregelen om de verkeersveiligheid in de hele gemeente te verbeteren.

Aangezien een groot gedeelte van de gemeente zal worden ingericht als 30 km/uur-gebied en de aanpassing van de inrichting van deze wegen hoge kosten met zich meebrengt, is er voor gekozen om de wegen gefaseerd in te richten als verblijfsgebied. Er wordt naar gestreefd om alle aangewezen straten vóór 2006 als zodanig ingericht te hebben. Vervolgens zou onderzocht kunnen worden of en waar aanvullende verkeersmaatregelen nog nodig/gewenst zijn.

NIEUWE RONDE, NIEUWE KANSEN!
Ook ú kunt een subsidieverzoek indienen voor uw vereniging/organisatie/instelling. De projectvoorstellen moeten een beschrijving van de plannen en een raming van de kosten bevatten. De nieuwe aanmeldingsronde sluit op 1 september aanstaande.

Meer informatie kunt u vinden in de folder over het Buurtpreventiefonds; deze is verkrijgbaar in het gemeentelijk Informatiecentrum aan de Hofstraat. U kunt ook tijdens kantooruren contact opnemen met mevrouw J. Mans van de afdeling Bestuurlijke Ondersteuning. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 2893879.