Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-06-2003 Persberichten district Eemland zuid, 09.05 uur

Motorrijder gewond

AMERSFOORT Op woensdag 11 juni raakte een motorrijder gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 21.00 uur reed een 33-jarige automobilist uit Amersfoort vanuit de Korenaerstraat de Liendertseweg in de richting van de Ringweg op. Daarbij verleende hij geen voorrang aan een 37-jarige motorrijder uit Amersfoort die over de Liendertseweg reed. Een aanrijding was het gevolg, waardoor de motorrijder ten val kwam.

De motorrijder werd met letsel aan zijn arm en hand per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis gebracht. Hij mocht na behandeling het ziekenhuis verlaten.

Winkeldief met tegoed

AMERSFOORT Op woensdag 11 juni werd een man voor winkeldiefstal aangehouden.
Rond 18.00 uur betrapte het personeel van een winkel aan het Pieter Stastokerf een man op de diefstal van enkele goederen. Zij hielden de verdachte, een 32-jarige man uit Amerfoort, aan en droegen hem even later over aan de politie.

De verdachte werd op het politiebureau ingesloten. Bij zijn verhoor bekende hij de goederen te hebben gestolen. Tevens bleek dat de man nog 28 dagen gevangenisstraf tegoed had.

Aanrijding met motor

AMERSFOORT Op woensdag werd een motorrijder in het ziekenhuis opgenomen na een aanrijding met een auto.

Rond 16.45 uur reden een 49-jarige motorrijder uit Leusden en een 22-jarige automobilist uit Bunschoten-Spakenburg over de Stichtse Rotonde. Op de rotonde kwamen zij door nog onbekende oorzaak in aanrijding met elkaar. Vervolgens week de automobilist naar rechts uit en reed de Rondweg zuid op en de motorrijder belandde in de middenberm van de Rondweg zuid en botste tegen een ANWB-paal. Hij werd met meerdere gebroken tenen en diverse kneuzingen per ambulance naar het Meanderziekenhuis in Amersfoort gebracht. Daar werd hij opgenomen.

Daar de toedracht van de aanrijding niet duidelijk is worden getuigen verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Verkeerscontrole

AMERSFOORT Op woensdag 11 juni heeft de politie van 14.00 uur tot 16.00 uur op de Laan van Emiclaer een verkeerscontrole gehouden.

Daarbij werden in totaal 75 bekeuringen uitgeschreven: 2 voor het niet handenvrij bellen, 65 voor het niet dragen van de autogordel, waarvan 10 voor kinderen die de gordel achterin de auto niet omhadden en twee bromfietsers werden bekeurd omdat zij hun helm niet op hadden.

Brand
AMERSFOORT Op woensdag 11 juni heeft brand gewoed in een woning. Twee mensen werden naar het ziekenhuis gebracht.

Rond 11.55 uur kregen de hulpdiensten de melding van een brand in een woning aan de Graaf Janlaan. Ter plaatse bleek dat de slaapkamer van de woning in brand stond. De 33-jarige bewoonster en haar 3-jarige zoontje hadden de woning inmiddels verlaten. Zij werden voor controle per ambulance naar het Eemlandziekenhuis gebracht. De brandweer had de brand snel onder controle. De slaapkamer brandde uit en de rest van de woning liep veel rook- en waterschade op.

De brand is vermoedelijke veroorzaakt doordat de 3-jarige peuter op zijn slaapkamer met vuur heeft gespeeld. De moeder bevond zich in de huiskamer en rook de brandlucht. Vervolgens is zij naar de slaapkamer van haar zoontje gerend en is met hem het huis uit gevlucht.