Jos Verstappen Info Page

Jos blijft positief

(12 juni 2003) Morgenvroeg starten de tests, de eerste vrije trainingen en de prékwalificatie voor de Grote Prijs van Canada in Montreal. Zojuist hadden we Jos Verstappen nog even aan de telefoon en vroegen hem naar zijn verwachtingen en kansen voor dit komend weekend. Het is voor een deel een stratencircuit, wat betekent dat zeker in het begin- het even duurt voor je echt goed grip hebt. Naarmate er meer rubber op de baan ligt zal het beter gaan, aldus Jos vanuit een zonnig Montreal. We rijden met iets minder downforce dan in Oostenrijk op de A1 ring. Vanwege de lange rechte stukken moet je niet teveel aan snelheid inboeten. Het wordt weer erg laat remmen, maar dat ben ik wel gewend.

Gezien de hoge snelheid en het laat in de remmen gaan wordt een zware wissel getrokken op de remmen, maar Jos verwacht daarmee minder problemen dan twee jaar geleden toen een exploderende remschijf in de Arrows auto het einde betekende van de race. De remmen van Minardi zijn veel beter dan die uit de Arrows, twee jaar geleden, weet Jos. Opnieuw zal de launch control worden uitgetest. Of het aanstaande zondag ingezet wordt is nog niet met zekerheid te zeggen. Daarvoor is het nog te vroeg, aldus Jos.

Zo ongeveer op de helft van het seizoen koestert Jos geen hoge verwachtingen van het tweede deel. Ook is er momenteel geen nieuws over eventuele testen -behalve dan de reguliere testsessies op de Grand Prix vrijdagen- of ingrijpende veranderingen aan de auto. Voorspellingen zijn er dan ook niet bij, zelfs voor het komend weekend hoeven we geen wonderen te verwachten. En als het regent? De verwachting is dat het droog blijft. Maar als je het alleen van regen moet hebben dan is dat toch een zwaktebod. We hebben een achterstand, die je niet een-twee-drie inloopt. Als je aan het begin van het seizoen een behoorlijke achterstand hebt, dan heb je die gedurende het gehele seizoen nog steeds. We kijken daarom naar de lange termijn. Daarom ben ik nog steeds, net zoals het team, onveranderd positief.

©2003 www.verstappen.nl, all rights reserved