CAO-overleg Oranjewoud blijft stroperig

Het CAO overleg bij Oranjewoud in Heerenveen blijft traag en stroperig. Bestuurder Lex Makkinje van FNV Bondgenoten is verontwaardigd over de opstelling van de werkgever. Hij wil een concreet resultaat aan de leden kunnen voorleggen. Het vervolgoverleg op 19 juni biedt de werkgever daartoe een laatste kans.

Hoewel de werkgever er nu een vertegenwoordiger van een werkgeversvereniging heeft bijgehaald blijft het overleg stroperig en traag verlopen. Inhoudelijk is de werkgever opnieuw niet tot een voorstel gekomen. Vorige week had werkgever dat al aangekondigd, met het verzoek tot informeel overleg, maar de vakbonden voelden hier niets voor en hadden op dat moment aangekondigd resultaat te willen zien van het overleg.

Te ernstig
FNV Bondgenoten wil nu eindelijk eens een concreet resultaat aan de werknemers voorleggen. Het is zo langzamerhand mooi geweest. Ook deze keer hebben wij onze verontwaardiging over de gang van zaken niet onder stoelen of banken gestoken. Het was dan ook een dubbeltje op zijn kant of wij nog wel verder wilden op deze wijze. Dit hebben we aangegeven. Er is wat ons betreft geen tijd te verkwisten. Daarvoor is de situatie te ernstig nu.

Eerst resultaat
De bonden blijven overeind houden dat zij eerst een CAO resultaat willen, natuurlijk rekeninghoudend met de pensioenproblematiek. Daarna willen we pas praten over de op handen zijnde reorganisatie met een af te sluiten Sociaal Plan. Ondanks de problemen is FNV Bondgenoten er van overtuigd dat deze volgorde de enige juiste is om tot resultaten te komen.
Erop of eronder
Het overleg krijgt een vervolg op donderdagavond 19 juni. Het is dan echt erop of eronder. Er ligt dan een goed CAO voorstel of wij gaan onze leden raadplegen wat vervolgstappen kunnen zijn. De leden hebben het laatste woord over het al dan niet behaalde resultaat. Als er geen CAO komt zal FNV Bondgenoten ook niet meepraten over een Sociaal Plan.

Meer informatie
Lex Makkinje, Bestuurder FNV Bondgenoten Noord-Nederland
Tel.:050-3631183 of 06-51015962E: lexmakk@bg.fnv.nl

11 juni 2003