Oad reizen

Holten, 18 april 2003 - Oad wint Koning Willem I Prijs 2003 Reisorganisatie ontvangt meest prestigieuze ondernemersprijs

Op 12 juni krijgt de Oad Groep B.V. in de Ridderzaal in Den Haag de Koning Willem I Prijs 2003 voor het Nederlands ondernemerschap uitgereikt. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend door de Koning Willem I Stichting aan Nederlandse ondernemingen die bijzondere prestaties leveren in hun marktgebied. "De Oad Groep B.V. heeft door voortreffelijk en innovatief ondernemerschap een leidende positie behaald en weten te behouden in de zeer concurrerende reismarkt", zo luidt de motivatie van de Stichting die onder voorzitterschap staat van de president van de Nederlandsche Bank, dr. A.H.E.M. Wellink.

De Oad Groep krijgt de prijs omdat Oad door de jaren heen heeft bewezen het ondernemerschap op uitstekende wijze te vervullen. In 1924 startte oprichter G. ter Haar met personenvervoer in een deel van Twente onder de naam Overijsselsche Autobusdiensten O.A.D.. Anno 2003 heeft Oad zich ontwikkeld tot een allround reisorganisatie dat als onafhankelijk en puur Nederlands familieconcern tot de top-3 van de Nederlandse reiswereld behoort. In 2002 verzorgde Oad de vakanties van 701.000 Nederlanders en boekte de reisorganisatie een recordomzet van 631 miljoen euro. De dagelijkse leiding is in handen van Geert-Willem Boven (algemeen directeur) en Julius ter Haar (commercieel directeur). Oud-directeur ir. J.G.J. ter Haar is president commissaris van de Oad Groep.

"Ondernemerschap en innovatief denken heeft bij de Oad Groep altijd hoog in het vaandel gestaan", zegt een tevreden Geert Willem Boven. Niet voor niets werd Oad in de afgelopen jaren door de reisbureaus in Nederland bijna steevast tot meest innovatieve touroperator verkozen. De uitverkiezing dankt Oad o.a. aan de ontwikkeling van intercontinentale bestemmingen. Oad maakte rondreisbestemmingen zoals bijvoorbeeld Mexico en Indonesië toegankelijk als (betaalbare) strandbestemming en werden daardoor toegankelijk voor een veel breder publiek. De laatste jaren past Oad ook diversificatie van haar product toe door verkoop van arrangementen naar voetbal- en schaatsevenementen (Nederlands Elftal, KNSB), buitenlandse attractieparken (Disneyland Resort Paris, Warner Bros. Movie World), theatervoorstellingen en concerten (Joop van den Ende Theaterproducties, Night of the Proms, Ticket Service Nederland en Mojo Concerts).

Vanuit het Oad-hoofdkantoor in Holten (Ov.) worden drie onder de Oad Groep opererende divisies aangestuurd:
* Oad Reizen, de allround reisorganisator van vlieg-, bus-, auto-, boot- en treinreizen naar meer dan 60 verschillende landen wereldwijd.

* Globe Reisburogroep, één van Nederlands grootste reisbureauketens met meer dan 120 vestigingen van toeristische en zakenreiskantoren in heel Nederland.

* Oad Touringcarbedrijf dat de grootste particuliere touringcarvloot (meer dan 170 touringcars) in Nederland exploiteert en onderhoudt.

Daarnaast is de Oad Groep eigenaar van een aantal gespecialiseerde touroperators zoals direct seller Bex Reizen en SRC-Cultuurvakanties en heeft deelnemingen in fietsreizenspecialist Cycletours en Sindbad Wandelvakanties.

Holten, 27 maart 2003 - Oad Groep benoemt twee nieuwe directeuren

Per 1 april a.s. wordt de directie van de Oad Groep B.V. uitgebreid met de heren J. G. ter Haar als commercieel directeur en drs. C.A.G. Kalter RC als financieel directeur. Laatstgenoemde zal de huidige financieel directeur G. Ooms opvolgen, die na een 27-jarig dienstverband in september 2003 met pensioen gaat. leidde het concern van 1966 tot 2002. De Oad Groep is een (onafhankelijk) familiebedrijf dat eigendom is van de familie Ter Haar. Julius ter Haar was, na zijn internationale opleiding aan de European Business School in Londen en diverse buitenlandse stages, en rondreizen en Groups, Incentives & Sports Travel. Naast zijn directie-activiteiten zal de heer Ter Haar deze business units voorlopig blijven aansturen.
De heer Christo Kalter (38) is bedrijfseconoom en registercontroller vervulde Kalter functies in de accountancy, overheid en de farmaceutische industrie. Kalter volgt Gert Ooms op, die sinds 1976 aan Oad verbonden is, vanaf 1985 als financieel directeur. Na een afscheid nemen.
Volgens algemeen directeur G.W. Boven is de uitbreiding van de groei als door acquisities) die de Oad Groep de laatste jaren heeft doorgemaakt. De Oad Groep behoort tot de drie grootste reisorganisaties van ons land en werd in 2002 verkozen tot beste allround reisorganisatie voor vlieg-, bus-, auto- en treinvakanties. De omzet bedroeg in 2002 EUR 631 miljoen, in dat jaar vervoerde Oad 701.000 passagiers. Bij de Oad Groep zijn ruim 1.500 medewerkers werkzaam.
uit G.W. Boven (algemeen directeur), J.G. ter Haar (commercieel directeur), drs. C.A.G. Kalter RC (financieel directeur) en J.W.M. Verborg (adjunct-directeur en directiesecretaris). Oud-directeur Ir. J.G.J. ter Haar is President Commissaris van de Oad Groep.

Dhr. J.G. ter Haar, Dhr. G. Ooms, Dhr. J.W.M. Verborg. Holten, 14 maart 2003 - Contract tussen KNVB en Oad Reizen getekend In Holten is het contract getekend dat Oad Reizen tot medio 2006 als drie grootste reisorganisaties van ons land, wordt verantwoordelijk en andere vertegenwoordigende elftallen, sponsors en officials. Het Duitsland zal plaatsvinden. Oad Reizen was al sinds 1988 actief als officiële supplier van de KNVB, met name voor het busvervoer. Binnen het nieuwe contract zal Oad Reizen ook alle vliegreizen van de KNVB voor haar rekening nemen.

Directeur-bestuurder betaald Voetbal van de KNVB H. Kesler, verantwoordelijk business unit manager J. ter Haar. Holten, 21 februari 2003 - Oad Reizen maakt 'doorstart' met Nepal Oad Reizen gaat door met het verkopen van reizen naar Nepal in het komende winterseizoen. Vanaf 8 oktober, de start van het hoogseizoen voor reizen naar Nepal, zal Oad wekelijks met Martinair op Kathmandu vliegen. Eerder had Transavia aan Oad laten weten te stoppen met de lijndienst naar Kathmandu, waardoor voortzetting van het Oad Nepal-programma op losse schroeven kwam te staan. De 52 pagina's tellende Nepal-gids verschijnt eind maart. De gids bevat individuele en groepsarrangementen naar het koninkrijk in de Himalaya.

Hoewel Nepal voor Oad nooit een 'cash cow' is geweest, is Oad-topman Geert Willem Boven enthousiast over de voortzetting. "Nepal is natuurlijk een prachtig land, met een fantastisch natuurschoon, een een actieve vakantie. Het is absoluut een parel in het Oad-assortiment".
Nepal beleefde tijden van onrust sinds de moord op de koninklijke familie in 2001 en de opstand van Maoïstische rebellen, met name in het onherbergzame westen. Sinds enkele weken is echter een vredesbesprekingen gevoerd. "Wij hebben de voortzetting van ons Nepal-programma steeds aan twee voorwaarden verbonden", aldus Boven, "en dat waren vliegcapaciteit en een rustige politieke situatie. Aan staat om de draad weer op te pakken".
De heer of mevrouw Langevoort te Nieuwleusen
De heer R. van Zutphen te Almere
Mevrouw H. Maatman te Zwolle
Hartelijk gefeliciteerd. U krijgt de Oad-reischeque z.s.m. thuis gezonden.
Holten, 28 januari 2003 - Oad Reismarkt groot succes Op zondag 26 januari heeft Oad haar jaarlijkse Reismarkt weer georganiseerd. "Met bijna 1500 bezoekers is het evenement meer dan "Met het verstrekken van reisinformatie in de vorm van dia- en videopresentaties en een persoonlijk antwoord van Oad-medewerkers op vragen van de bezoekers, voorziet Oad met de organisatie van de Reismarkt duidelijk in een behoefte."

Informatie
Als locatie was dit jaar gekozen voor de Conference Building in Zwolle. Een sfeervolle locatie aan de rand van Zwolle en vlakbij het centraal station. Geïnteresseerden uit heel Nederland konden er terecht voor meer informatie over een reeds geboekte bestemming of werden geholpen hun keuze voor de komende vakantie te bepalen. In de centrale hal werden informatiestands over allerlei bestemmingen van Oad Reizen, die dit jaar tot beste allround reisorganisatie is uitgeroepen, door productmanagers en reisleiders bemand. Bovendien konden de bezoekers er terecht voor reisgidsen, boeken, video's en tijdschriften.
Presentaties
verzorgd over typische Oad-bestemmingen, variërend van Maleisië tot Zuid-Afrika. Opvallend was de grote belangstelling voor Turkije, een in populariteit toeneemt. Om het geheel te completeren konden de op vrolijke Caraïbische muziek.
Herhaling
O.a. via de
Oad-reisgidsen, www.oad.nl en de ANVR-reisadviseurs zullen de vakantiegangers daarover weer uitgebreid geïnformeerd worden. Reisorganisator Oad Reizen is door de gezamenlijke Nederlandse reisbranche uitgeroepen tot beste allround touroperator, de meest prestigieuze award in de reiswereld. Het was voor het eerst dat Oad deze prijs in de wacht sleepte. Tijdens de uitreiking op de Vakantiebeurs in Utrecht werd Oad Reizen voorts verkozen tot Nederland's beste bustouroperator en beste aanbieder van reizen naar Turkije en Oostenrijk. Daarnaast werd Oad in nog eens 19 andere categorieën genomineerd. Oad was daarmee de meest genomineerde reisorganisatie tijdens het zogenaamde Verengala. De zogeheten Reisveren, een initiatief van het branchevakblad Reisrevue, worden jaarlijks uitgereikt naar aanleiding van een grootschalige enquête onder reisbureaus. De verkiezing van de beste allround touroperator geldt als het hoogtepunt van het Verengala. uitverkiezing: "Het is de kroon op de ontwikkeling die Oad de afgelopen jaren heeft doorgemaakt van bustouroperator tot een in meer dan 60 landen".
Daarnaast won Oad voor de vijftiende keer sinds 1984 in de categorie 'Beste bustouroperator'. Evenals de afgelopen twee jaar werd Oad enorme groei die onze boekingen naar Turkije hebben doorgemaakt 100.000 Turkije-passagiers, ca. 40% meer in vergelijking tot het aantal dat in 2001 werd gerealiseerd, en is daarmee marktleider in vliegvakanties naar Turkije. Voor de tweede achtereenvolgende keer werd Oad daarnaast door de reisbureaus verkozen tot beste Oostenrijk-specialist. "We worden steeds groter op wintersport, organiseren in de zomer veel busexcursiereizen naar Oostenrijk en hebben daarnaast een eigen-autogids naar Oostenrijk", zo verklaarde Boven deze uitverkiezing.
Het afgelopen jaar vertrouwden 721.000 Nederlanders hun vakantie toe behoort daarmee tot de drie grootste reisorganisaties van ons land.