Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

12/06/03 Prins van Oranje reikt Koning Willem I Prijs uit

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje reikt donderdag 12 juni de Koning Willem I Prijs 2003 uit in de Ridderzaal in Den Haag. Na de prijsuitreiking houdt de Prins een toespraak. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden woont de bijeenkomst bij. De ondernemingsprijs wordt in ontvangst genomen door Oad Groep B.V. Het bedrijf krijgt de prijs omdat het door de jaren heeft bewezen het ondernemerschap op uitstekende wijze te vervullen.

Oad Groep B.V. organiseert reizen, heeft een busbedrijf voor streekvervoer, een touringcarbedrijf en het Globe reisbureau. Het bedrijf heeft 1500 medewerkers die in Nederland en het buitenland werken. Door innovatief ondernemerschap heeft Oad een leidende positie behaald op de concurrerende reismarkt en deze positie sinds vele jaren behouden.

De Koning Willem I Stichting kent jaarlijks de onderscheiding toe aan een Nederlandse onderneming die opvalt door goed ondernemerschap en een belangrijke bijdrage levert aan economie, werkgelegenheid, welvaart en aan de Nederlandse ondernemersreputatie.