Persbericht

Datum:
03-06-2003


Verkiezingscaf waterschap

Donderdag 12 juni a.s. houdt Waterschap Rijn en IJssel vanaf 19.30 uur een verkiezingscaf in congrescentrum ?t Hart van Doetinchem, dr. Huber Noodtstraat 63 in Doetinchem. De uitslag van de nu lopende bestuursverkiezing wordt dan bekendgemaakt. De avond staat ook in het teken van de verder uit te bouwen samenwerking tussen gemeenten en waterschap. Sprekers van gemeente en waterschap bieden de aanwezige (kandidaat) bestuursleden van het waterschap en genodigde gemeentebestuurders wellicht bruikbare voorzetten. Kees Mijnten neemt de presentatie van het geheel en het interviewen van gasten voor zijn rekening.

Verkiezingen

Het verloop van de bestuursverkiezing bij Waterschap Rijn en IJssel in de categorien ingezetenen en gebouwd vordert gestaag. Het merendeel van de stempakketten is echter nog niet geretourneerd. Zoals bekend wordt per post gestemd. Thuis kan een keuze gemaakt worden uit de kandidaten in het (de) ontvangen kandidatenboekje(s) en vervolgens kan het bijbehorend stembiljet simpel worden geretourneerd. Tot 12 juni a.s. bestaat nog de gelegenheid gebruik te maken van het stemrecht. U stemt over water en dat is in ieders belang.

Panel

Dijkgraaf Henk van Brink van Waterschap Rijn en IJssel opent ?s avonds het verkiezingscaf, waarna Govert Geldof van het Tauw het woord krijgt om de aanwezige bestuurders van gemeenten en waterschap zijn visie te schetsen op integraal waterbeheer en de kansen op samenwerking hierbinnen. Kees Mijnten zal burgemeester Zomerdijk van Duiven en dijkgraaf Henk van Brink vragen naar de invulling van die kansen. Dorine Burmanje, secretaris directeur van het waterschap gaat in op het voornemen van gemeenten en waterschap tot het stichten van een regionaal ?waterloket?.

In tegenstelling tot hetgeen bij de verzonden stempakketten staat vermeld, wordt het verkiezingscaf niet in het hoofdkantoor van het waterschap gehouden, maar in ?t Hart van Doetinchem. Belangstellenden blijven van harte welkom.

---

Noot voor de pers:
Voor nadere informatie hierover is Hans Bijen van de unit Communicatie van Waterschap Rijn en IJssel beschikbaar. Hij is bereikbaar onder telefoonnummer
0314 ? 369 367, of mobiel 06 - 22 200 178.