Gemeente Weert

04-06-2003

Derde deel expositie "Jonge Verzamelaars" in Jacob van Horne

In Gemeentemuseum Weert, locatie Jacob van Horne, is vanaf donderdag 12 juni de derde en laatste expositie uit de serie 'Jonge Verzamelaars' te bezoeken.
Leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs zijn te gast in het Museum Jacob van Horne. Zij tonen hun collecties in de tentoonstelling Jonge Verzamelaars.

De collectioneur richt naar eigen inzicht een vitrine in met de voorwerpen. Daarnaast vertelt de verzamelaar over de bijzonderheden van de collectie.
Wesley Houben, leerling van basisschool Het Palet, verzamelt naast levende schildpadden ook schildpadden als object. Zijn mooiste exemplaar is een opgezette schildpad en een uit hout gesneden betaalmiddel uit Aruba met een afbeelding van het dier. Wesley ontving van het Wereld Natuur Fonds een oorkonde voor het inzamelen van geld voor het behoud van de Zeeschildpad.
Andere onderwerpen van verzamelen zijn Jokers, munten, militaire objecten, beyblade spinners, Diddl´s en platenhoezen.

Openingstijden
De tentoonstelling is te bezichtigen van 12 juni tot en met 13 juli 2003 in het Gemeentemuseum Weert, locatie Jacob van Horne, gevestigd aan de Markt 7 in Weert. Openingstijden: dinsdag tot en met zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het museum, tel. (0495) 531 920, e-mail: museumweert@planet.nl.