Provincie Noord-Holland

Symposium Nautisch Onderwijs 12 juni 2003

Haarlem 5 juni 2003 - Op 12 juni 2003 organiseert de Provincie Noord-Holland samen met de stichting Nederland Maritiem Land en de Maritieme Academie Amsterdam een symposium over ontwikkelingen in het maritieme onderwijs.
Het onderwijs verandert. Het moet aantrekkelijker worden voor de jeugd en leerlingen moeten leren wat het bedrijfsleven nodig heeft. Het is van groot belang voor de sector dat er goede opleidingsmogelijkheden zijn die aansluiten op de praktijk. Dat is het doel van de ingezette koerswijziging die nieuw is voor het onderwijs: Van kennisopleiding naar gedragsopleiding. Het aanleren van praktische vaardigheden die meteen in te zetten zijn in de praktijk.

De werkgelegenheid voor jongeren staat ook in Noord-Holland onder druk. De provincie wil er alles aan doen om de jongeren in Noord-Holland aan een goede en leuke baan te helpen. De maritieme sector in Noord-Holland zorgt voor veel werkgelegenheid en biedt mogelijkheden voor de jeugd om aan de slag te gaan in een veelzijdige en groeiende sector.
Op het symposium wordt door verschillende deskundigen vanuit zowel overheid als bedrijfsleven ingegaan op de ontwikkelingen in het Nautisch onderwijs en de mogelijkheden van het zogenaamde competentiedenken; Hoe haal ik het meeste uit mijn mogelijkheden. Hans Schipper, gedeputeerde economie, landbouw, openluchtrecreatie en arbeidsmarkt, geeft zijn visie belang van goede opleidingen voor de maritieme sector.
Na het formele gedeelte is er s middags tijdens een korte vaartocht langs de kust op de Clipper Stad Amsterdam de gelegenheid om over het onderwerp verder te praten.

Inlichtingen: Frits van Zwijndregt, 023 514 36 81 Inlichtingen: voor de pers: Marjan Hoenson, 023-514 41 18

Ellen van der Klei 5-6-2003 13:19:00