Provincie Zuid-Holland

Persbericht

06-06-2003
Uitreiking Samen Sociaalprijs

Tijdens de Samen Sociaaldag op 12 juni beloont de provincie Zuid-Holland het beste sociale samenwerkingsproject met de Samen Sociaalprijs. Bijna 90 gemeenten en maatschappelijke organisaties hebben een project ingediend. Tien genomineerden strijden om een geldbedrag van 25.000.

Het provinciaal sociaal beleid is een gezamenlijk beleid van de provincie met de gemeenten en regionale partners uit Zuid-Holland. Met de Samen Sociaalprijs Zuid-Holland wil de provincie het sociaal beleid inzichtelijker maken voor een breed publiek en uitwisseling van ervaringen stimuleren. Met samenwerkings-projecten op het gebied van sociaal beleid kunnen gemeenten en maatschap-pelijke organisaties (inclusief verenigingen, stichtingen en burgerinitiatieven) meedingen naar de prijzen.

Twee categorieën
De Samen Sociaalprijs valt uiteen in twee categorieën gerealiseerde (gestarte) projecten en een categorie nieuwe (voorgenomen) projecten. Tot 1 maart 2003 konden gemeenten en maatschappelijke organisaties in Zuid-Holland hun projecten indienen. Er zijn in 59 gerealiseerde projecten en 30 voorgenomen projecten aangemeld. Per categorie zijn vijf projecten genomineerd voor de finale op 12 juni. Voor beide categorieën is een eerste prijs van 25.000 een tweede prijs van 10.000 en een stimuleringsprijs van 1.000.

Samen Sociaaldag
Tijdens de finale op de Samen Sociaaldag presenteren de 10 genomineerden hun project aan een jury en het publiek. Marga van Praag presenteert de Samen Sociaaldag. RTV West en RTV Rijnmond zenden de strijd om de prijs uit in de serie Samen Sociaal. In deze serie laten genomineerden zien waarom hun project zo bijzonder is.