Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

http://www.minlnv.nl

MIN LNV: Discussiebijeenkomst Biotechnologie bij dieren

nr. 60 06-06-2003


Het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij organiseert op donderdag 12 juni 2003 een discussie over biotechnologie bij dieren. Doel van de discussie is om een beeld te krijgen van wat mensen moreel problematisch vinden aan het genetisch modificeren van dieren. Dat beeld zal worden meegewogen bij de politieke besluitvorming over de vraag welke biotechnologische handelingen zonder vergunning kunnen plaatsvinden danwel voorgoed worden verboden.

Verschillende organisaties zijn uitgenodigd voor de discussiebijeenkomst die geleid wordt door Prof. Dr. Frans C.L.M. Jacobs, hoogleraar ethiek en rechtsfilosofie aan de Universiteit van Amsterdam. Het is echter de bedoeling om ook .nieuwe. standpunten en ideeën over dit onderwerp te horen. Daarom zijn ook geïnteresseerden en partijen die niet (eerder) betrokken waren bij discussies over biotechnologie welkom.

De bijeenkomst op 12 juni is de tweede van een serie van vier. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen met hun naam, adres en met de vermelding van .bijeenkomst biotechnologie bij dieren. naar het e-mailadres biotechdiscussie@fbu.uu.nl of door een briefkaart met deze gegevens te sturen naar FBU congresbureau, tav E. Maurer, Postbus 801.25, 3508 TC Utrecht. De ruimte is beperkt en aanmeldingen worden verwerkt op volgorde van binnenkomst.

06 jun 03 12:49