SENTER

Nieuwe opzet Senter Bedrijvendag


De bedrijvendag van Senter . een onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken . heeft dit jaar een totaal vernieuwde opzet. De bijeenkomst die jaarlijks 1200 bezoekers trekt, geeft een overzicht van de tientallen subsidie- krediet- en fiscale regelingen die vooral bedoeld zijn om innovatie, duurzaam ondernemen en internationaal zakendoen te bevorderen. Naast een uitgebreide informatiemarkt, biedt de bedrijvendag, op donderdag 12 juni in Ahoy in Rotterdam, dit jaar negen workshops en presentaties aan.

Voor nieuwe en bestaande relaties
De bedrijvendag is interessant voor ondernemers en vertegenwoordigers van kennisinstellingen die zich voor het eerst willen oriënteren op de regelingen en programma.s die Senter uitvoert. De bezoeker die al vaker bij Senter aanklopte komt ook niet voor niets. In gespecialiseerde workshops en presentaties gaat Senter dieper in op enkele regelingen en programma.s en zal blijken dat er voor een goed idee aanknopingspunten bij Senter-regelingen zijn. Wie wil samenwerken met een universiteit of hogeschool of een (buitenlandse) partner zoekt, kan eveneens alle informatie die nodig is, op een efficiënte manier vergaren en desgewenst direct afspraken maken.

Juist in economisch moeilijke tijden bieden de programma.s en regelingen die Senter uitvoert voor verschillende ministeries en de EU het bedrijfsleven mogelijkheden om met steun van de overheid tot de voor de economie zo noodzakelijke innovaties te komen.

De Senter bedrijvendag is geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Alle informatie vindt u op www.senter.nl/bedrijvendag.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Ludo Korteman, communicatieadviseur van Senter, (070) 373 54 23. Als u deze dag wilt bezoeken, kunt u zich aanmelden op www.senter.nl/bedrijvendag.

Overzicht van workshops en presentaties

Presentatie 1: Wat verkoopt u over drie jaar?
Succesvoller ondernemen door bewust bezig te zijn met strategie en innovatie.
Vooral interessant voor vertegenwoordigers van het MKB.

Presentatie 2: Efficiënter Verkeer en Vervoer
Van idee tot investeringssubsidie. De nadruk ligt op subsidiemogelijkheden voor het beperken van vervoer. Vooral interessant voor vervoerders, verladers, producenten en ontwikkelaars van transportmiddelen.

Workshop 3: Duurzaam ondernemen
Een overzicht van de (subsidie)mogelijkheden die Senter biedt op het gebied van energie en milieu.
Vooral interessant voor alle bedrijven die raakvlakken hebben met energie en milieu.

Workshop 4: Zelf doen, laten doen of toch samen doen Welk R&D- of innovatieplan past bij welk stimuleringsinstrument? Vooral interessant voor bedrijven met plannen op R&D en innovatiegebied.

Workshop 5: Wegwijs in Senterland
Inzicht in de verschillende subsidievormen en .begrippen, de procedures en andere aspecten van een aanvraag bij Senter. Interessant voor alle bezoekers.

Presentatie 6: De Senter-organisatie; resultaten, ontwikkelingen, veranderingen
Nieuws van Senter, nieuwe en veranderde instrumenten, een blik in de toekomst.
Interessant voor alle bezoekers, vooral ook voor wie Senter al langer kent.

Workshop 7: ICT in de traditionele industrie
Businessmodellen voor ICT-toeleveranciers, netwerkcontacten tussen ICT-bedrijven en traditionele bedrijfstakken. Vooral interessant voor ICT-toeleveranciers, soft- hardware bedrijven (MKB), traditionele bedrijfstakken.

Presentatie 8: Internationaal ondernemen
Inzicht in regelingen die buitenlandse investeringen en export bevorderen.
Vooral interessant voor bedrijven die geïnteresseerd zijn om te exporteren naar of investeren in opkomende markten in Oost-Europa, Azië, Afrika en Midden- en Zuid-Amerika.

Workshop 9: Lusten en lasten bij (internationaal) samenwerken Door samenwerking zijn aanzienlijke voordelen te behalen. Hierbij is het verkrijgen van subsidie niet de belangrijkste drijfveer. Vooral interessant voor vertegenwoordigers van het MKB.

10 jun 03 10:38