Gemeente Leusden


10-06-03
Milieufederatie en Gemeente Leusden organiseren biologische proeverij

Op 12 juni vindt van 14.00 uur tot 15.30 uur een biologische proeverij plaats bij Vecozuivel, Leusbroekerweg 17 in Leusden. De proeverij vindt plaats in het kader van het milieusamenwerkproject 'Biologische catering in bedrijfsrestaurants'. Tijdens de proeverij tonen producenten en cateraars hun aanbod aan biologische producten. Verschillende bedrijven uit Leusden en andere plaatsen in de provincie zullen aanwezig zijn, om te bekijken of zij een deel van hun assortiment in het bedrijfsrestaurant kunnen omzetten in biologische producten.

Het milieusamenwerkproject 'Biologische catering in bedrijfsrestaurants' is een stimuleringscampagne georganiseerd door gemeente Leusden, CML, Leusder Horstee en Natuur- en milieufederatie Utrecht. De grote bedrijven in Leusden worden gestimuleerd om biologische producten op te nemen in het assortiment van het bedrijfsrestaurant. Binnen het project wordt ook aandacht besteed aan lokaal geproduceerde biologische producten. Zo neemt de gemeente sinds
1 maart al haar zuivel af bij de Leusdense producent Vecozuivel. Behalve stimulering van het lokale product wordt hiermee ook bereikt dat transportafstanden beperkt blijven. Door deze rechtstreekse afname 'bij de boer' blijven ook de meerkosten ten opzichte van het 'normale' product achterwege.