Ministerie van Defensie


---


---

foto: de kustwacht begeleidt de vissersboot naar land (Kustwacht NA&A)

Trinidiaanse vissers gered na twaalf dagen op zee

11-06-2003

Het sinds 1 juni vermiste vissersbootje Jamie uit Trinidad is woensdagmiddag bij toeval teruggevonden door collega vissers, zeven mijl ten noorden van Curaçao. Aan de zoektocht die aan de ontdekking vooraf ging, heeft ook de P3C-Orion van de Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba deelgenomen. Het Marinefregat de Hr.Ms. Bloys van Treslong heeft het transport van het bootje naar de kust begeleid.

De drie bemanningsleden van de Jamie waren op 31 mei vertrokken uit Trinidad. Toen zij de volgende dag niet terugkeerden, sloeg de familie alarm. De Kustwacht van Trinidad en Tobago riep de omringende scheepvaart op uit te kijken naar de vermiste vissers en startte een zoektocht op. De P3C-Orion zocht tevergeefs het gebied rond Bonaire en Trinidad af.

De drie Trinidiaanse vissers hebben twaalf dagen stuurloos op zee gedreven en legden een afstand van 280 zeemijl af. Zij zijn door hun Curaçaose redders zelf naar Westpuntbaai gesleept, onder begeleiding van de Hr.Ms. Bloys van Treslong. De drie bleken in redelijk goede gezondheid en behoeven geen medische hulp. Zij zijn opgevangen door de immigratiedienst.