Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-06-2003 Persberichten district Rijn & Venen, 09.30 uur

Sieradendief

WOERDEN- Woensdag werd een vrouw aangehouden na een winkeldiefstal. Omstreeks 14.00 uur werd een 32-jarige vrouw uit Woerden aangehouden in een winkel aan de Voorstraat. De vrouw wilde de winkel verlaten zonder enkele sieraden af te rekenen en winkelpersoneel zag dit. Zij werd staande gehouden en overgedragen aan de politie. Na verhoor kon ze met een boete van 115 Euro naar huis.

Autodief in de file

WOERDEN- Woensdag werd op de Rijksweg A2 een autodief aangehouden. De politie kreeg de melding dat er een auto uit de richting Utrecht, in de richting van Den Haag over de Rijksweg A2 reed. Een onopvallend voertuig reed al een tijdje achter de gestolen auto aan.

Er werd besloten om middels twee opvallende dienstvoertuigen een file te creëren op de Rijksweg om zodoende de auto in de val te laten lopen. Dit werd gedaan tussen Woerden en Nieuwerbrug, waarbij ten hoogte van de afslag Nieuwerbrug alles werd stilgezet. Op de vluchtstrook werd voor de zekerheid een vrachtwagen neergezet.

De gezochte auto reed inmiddels in de file, toen hij een stopteken kreeg. De 51-jarige bestuurder uit s Gravenhage kon worden aangehouden en is ingesloten in het bureau.

Verkeerscontrole

KAMERIK- Op de s Gravensloot werd woensdag op de geslotenverklaring gecontroleerd. Tussen 16.15 en 17.15 uur werd hier gecontroleerd. 13 Bestuurders kregen een bekeuring, omdat zij de geslotenverklaring negeerden.

Natte aanrijding

MAARSSEN- Woensdag is een bromfietsster naar het ziekenhuis vervoerd na een aanrijding met een jongen.

Rond 20.30 uur stond een 11-jarige jongen uit Maarssen te kijken naar de brandweer die een oefening aan het houden was op de Verbindingsweg. Op een gegeven stapte hij achteruit om niet nat te worden van de oefening, maar op dat moment kwam een 39-jarige bromfietsster uit Maarssen aanrijden. De bromfietsster raakte zijn elleboog, waardoor ze uit balans raakte en onderuit ging mede vanwege het inmiddels natte wegdek. De vrouw is met nekklachten vervoerd naar het ziekenhuis. De jongen liep een geschaafde elleboog op.