Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 12-06-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-51 40 19 52

Aanhoudingen voor alcohol
ALMERE De politie hield woensdagavond op de Caprastraat een 58-jarige bestuurder uit Doetinchem aan voor het rijden onder invloed van alcohol. Hij had een promillage van 1,82. Zijn rijbewijs is ingevorderd, de man ontving een rijverbod van 9 uur en is na verhoor heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

EMMELOORD De politie hield woensdagmiddag een 54-jarige bestuurder op de Urkerweg aan. De politie was ter plaatse, omdat de man betrokken was bij een aanrijding (geen gewonden). Omdat de agent vermoedde, dat hij alcohol gedronken had, is hij aangehouden. Het resultaat van zijn ademanalyse was 1,23 promille. Na verhoor is hij heengezonden. De bestuurder mocht daarna 5 uur niet rijden en krijgt proces-verbaal.

Fietster gevallen
MARKNESSE Een 12-jarige fietster liep woensdagochtend voetletsel op, nadat zij ten val was gekomen op de Steenwijkerweg. Volgens de verklaringen week de 12-jarige uit waardoor zij botste op een tegenligger.

Woningbrand
ALMERE De politie hield omstanders op een afstand bij een woningbrand op het Enschedepad. De brandweer bluste de brand die op de bovenste verdieping woedde. Niemand raakte gewond. Vermoedelijke oorzaak is kortsluiting.

Auto-inbraken
ZEEWOLDE Bij de politie zijn woensdag aangiftes gedaan van auto-inbraken op respectievelijk de Passaat, de Smaragd, de Windbaan en de Tarwelaan. Onder andere geluidsapparatuur en cds zijn ontvreemd, vermoedelijk tussen dinsdag en woensdag. De politie raadt aan om ook cds uit de auto te halen.
EMMELOORD Oplettende getuigen zijn woensdagavond achter mogelijke verdachten van een auto-inbraak gegaan. Na deze melding heeft ook de politie ter plaatse een onderzoek gedaan, maar zonder resultaat. Bij de auto op de Zuiderkade is geluidsapparatuur ontvreemd.

Aanhoudingen voor politieruit
URK De politie hield woensdag een 17-jarige en een 18-jarige Urker aan op verdenking van vernieling van een ruit. Maandagavond werd een ruit van het politiebureau vernield. Nader onderzoek wees in de richting van de twee verdachten. Beiden zijn na verhoor heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt. Aan de 18-jarige is een dagvaarding uitgereikt. De ouders van de minderjarige zijn op de hoogte gebracht.

Gordelcontroles
ALMERE De politie hield woensdagochtend een gordelcontrole op de Middenhof. In totaal zijn 7 boetes voor het niet dragen van de gordel (met name kinderen achterin) uitgedeeld. s Middags controleerde de politie ook op de Oosterdreef. Daar zijn 20 boetes aan bestuurders gegeven, ook met name voor geen gordel. Tijdens de controles is ook voorlichtingsmateriaal van 3VO uitgedeeld.

Weedplantage ontmanteld
LELYSTAD De politie ontmantelde woensdagochtend in een woning op de Gondel een weedplantage. Een 23-jarige bewoner is aangehouden. In totaal zijn 368 henneptoppen die hingen te drogen, in beslag genomen. Ook apparatuur is in beslag genomen en wordt vernietigd.