Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-06-2003 Persberichten district Lekstroom, 09.50 uur

Aanrijding auto met fietser

NIEUWEGEIN- Donderdag werd een fietser aangereden op de Symfonielaan. Rond 17.15 uur reed een fietsster over het fietspad van de Symphonielaan. Ten hoogte van een benzinestation wilde de vrouw de 2-baans weg oversteken. Van de bestuurder die op de rechter rijstrook reed kreeg de vrouw voorrang. Ze keek toen niet meer naar de tweede rijstrook, waar een 44-jarige man uit Haasdrecht reed.

De man zag de fietsster plotseling voor zijn auto en moest een noodstop maken. Dit mocht niet baten, de fietsster belande op de motorkap van de auto. De vrouw is met gezichtsletsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Rijden onder invloed

NIEUWEGEIN- Donderdag werd een man aangehouden voor rijden onder invloed.

Een 35-jarige man uit Utrecht werd omstreeks 02.15 uur staande gehouden op de Martinbaan. Agenten zagen de man slingerend rijden en besloten hem te controleren. Onderzoek wees uit dat hij alcohol had gedronken. De man werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat hij 630 ug/l in zijn lichaam had. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed en voor het rijden zonder geldig rijbewijs.