Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-06-2003 Persberichten district Binnensticht, 10.15 uur

Op het achterwiel

DE BILT Op woensdag 11 juni trok een snorfietser de aandacht door met zijn snorfiets te stunten.

Rond 22.25 uur zagen politiemensen op de Hessenweg een bromscooter met twee opzittenden rijden. Zij vielen op doordat zij een wheely (alleen op het achterwiel rijden) maakten. De bestuurder kreeg een stopteken.

De bestuurder, een 16-jarige jongen uit De Bilt, bleek niet in het bezit van een bromfietscertificaat te zijn. Tevens was zijn snorfiets niet voorzien van oranje platen en kon hij geen verzekeringspapieren tonen. Voor deze drie overtredingen kreeg hij bekeuringen. De snorfiets werd voor technisch onderzoek ingenomen.

Oploop bij bromfiets

DE BILT Op woensdag 11 juni werd een bromfietser bekeurd voor zes overtredingen.

Rond 20.40 uur zagen politiemensen op de Hessenweg een bromfietser zonder helm rijden. Zij spraken de bestuurder, een 16-jarige jongen uit Bilthoven, aan. De bestuurder weigerde zijn naam op te geven. Direct kwamen vijf jongeren naar hen toe en bemoeiden zich ermee. Op vordering van de politiemensen gingen zij weg.

Even later kwamen twee van de vijf echter weer terug. Zij weigerden op vordering van de politiemensen te vertrekken. Daarop werden deze jongens, 16 en 17 jaar oud en afkomstig uit Zeist, aangehouden. In de ontstane commotie slaagde de bromfietsbestuurder erin weg te lopen. De twee verdachten werden naar het politiebureau overgebracht en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt voor het niet voldoen aan de vorderingen.

De bromfietsbestuurder krijgt binnenkort bekeuringen thuis voor het rijden zonder helm, zonder bromfietscertificaat, zonder gele platen, te hoog vermogen, zonder verzekering en weigering zijn personalia op te geven. Uit onderzoek kon de personalia van de bromfietsbestuurder worden vastgesteld. De bromfiets is meegenomen naar het politiebureau. De bestuurder bleek niet de eigenaar te zijn. Hij had de brommer geleend.

Straatroof

BILTHOVEN Op woensdag 11 juni werd een bejaarde toeriste van haar tas beroofd.

Rond 19.15 uur liep een 83-jarige vrouw uit Sona met een boodschappentas over de Jan Steenlaan in de richting van de Kwinkelier. Ter hoogte van het begin van de Kwinkelier liep zij een donker stukje in. Plotseling werd haar tas uit haar handen gerukt. Daardoor kwam zij ten val en de verdachte ging er met haar tas vandoor. De verdachte stapte op een brommer en reed weg in de richting van de Julianalaan. De vrouw liep door de valpartij letsel aan haar knie op. In de tas bevond zich een kledingstuk en enkele tientallen euros.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844.

Gestolen auto

MAARTENSDIJK Op woensdag 11 juni werd een man aangehouden op verdenking van autodiefstal.

Rond 05.30 uur reed een auto met twee inzittenden over de Rijksweg A27, komende uit de richting van Hilversum. Door nog onbekende oorzaak raakte de auto vlak voor de afslag Maartensdijk van de weg en belandde op de kop. Beide inzittenden klommen uit de auto en gingen er vandoor.

De auto bleek bij een woninginbraak te zijn gestolen. Bij een onderzoek in de omgeving hield de politie bij het station van de Hollandsche Rading een 18-jarige man uit Tilburg aan. Hij bleek inmiddels in het bezit van een fiets te zijn, die hij kennelijk in de omgeving had gestolen. De andere verdachte werd niet meer aangetroffen. De politie zet het onderzoek voort.

Drie dikke zoenen
ZEIST Op woensdag 11 juni werd een politieman op uitbundige wijze door een bejaarde vrouw bedankt.

Rond 11.50 uur kreeg de politie de melding dat op de Slotlaan de voordeur van de woning van een bejaarde vrouw achter haar was dicht gewaaid. Vervolgens kon zij haar woning niet meer in.

Ter plaatse gekomen politiemensen zagen een automobilist met een ladder op zijn dak langsrijden. Zij gaven de bestuurder een stopteken en vroegen of zij zijn ladder even mochten lenen. De automobilist ging akkoord. Een politieman zette de ladder tegen de gevel, klom naar boven, ging de woning binnen en kon zodoende de voordeur van binnenuit openen. De bejaarde bewoonster was hem zo dankbaar dat hij drie dikke zoenen op zijn wangen kreeg.