Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-06-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 10.15 uur

Man met mes aangehouden

UTRECHT- Op woensdagavond werd een man aangehouden met een mes. Omstreeks 19.15 uur kreeg de politie de melding binnen dat een 41-jarige man uit Soest in de tram een mes in zijn bezit had. De politie stopte de tram op de Europalaan en de man werd aangehouden. Het mes werd inbeslaggenomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor verboden wapenbezit.

Autokraker aangehouden

UTRECHT- Op woensdagavond werd een man aangehouden nadat hij had ingebroken in een auto. Omstreeks 18.20 uur zag een getuige een man, 45-jaar uit Utrecht, inbreken in een auto die stond geparkeerd op de Nieuwegracht. Een getuige zag dat de man druk bezig was om een radio uit de auto te slopen. De Utrechter zag dat hij gesnapt was en stapte op zijn fiets en reed hard weg. De gewaarschuwde agenten zagen de man rijden over de Hamburgerstraat en trokken hem van zijn fiets. Hij is aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Beroving van mobiel

UTRECHT- Op woensdagmiddag werd een vrouw beroofd van haar mobiele telefoon. Omstreeks 15.00 uur liep de 18-jarige vrouw uit Utrecht over de Ina Boudier Bakkerlaan. Ze had haar telefoon bij haar oor en was aan het bellen. Plotseling naderde een bromfiets van achteren en de bijrijder stapte af en rukte de telefoon uit de hand van de vrouw. De vrouw bleef de telefoon echter stevig vast houden en kwam ten val. Het lukte de berover toch de telefoon af te pakken en de jongens op de scooter verdwenen weer.

Aanrijding na plaats maken

UTRECHT- Op woensdagmiddag vond er een ongeval plaats waarbij twee personen vast kwamen te zitten in hun voertuig.

Omstreeks 16.30 uur reed een ambulance met optische- en geluidssignalen over de Utrechtseslag. Voor de ambulance reed een automobilist uit Maarssen (verdere geg.onb.) en deze persoon wilde plaats maken en stuurde zijn auto de berm in. Hij had echter niet gezien dan onder het hoge gras een betonblok lag. De auto van de man werd gelanceerd en kwam op zijn kop tot stilstand. De bestuurder en zijn inzittende kwamen vast te zitten in hun voertuig en de brandweer haalde hen uit hun benarde positie.

De personen werden met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis. Het ambulancepersoneel heeft hulp geboden.

Toch gaan rijden
UTRECHT- Op donderdagochtend werd een automobilist aangehouden nadat hij toch met een slok op was gaan rijden. Omstreeks 23.30 uur zagen agenten een 39-jarige man uit Groenekan op de Europalaan staan. De agenten zagen dat de man onder invloed van alcohol verkeerde en dat hij in zijn auto wilde stappen. De agenten vertelden de man niet te gaan rijden en hij kreeg een rijverbod van 5 uur. Omstreeks 02.10 uur zagen agenten de man toch rijden en hij kreeg een stopteken. Op het bureau blies hij uiteindelijk 430 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Acht verdachten aangehouden
UTRECHT De politie heeft woensdagmorgen zes vrouwen en twee mannen in de leeftijd van 14 tot 37 jaar uit Amsterdam, Vianen, Utrecht en Nieuwegein, aangehouden. Deze personen worden verdacht van diefstal in vereniging. Daarbij maakten zij gebruik van de zogenaamde babbeltruc. Onder leiding van de rechter-commissaris werden woensdagmorgen vijf woningen in Amsterdam, Vianen, Utrecht en Nieuwegein doorzocht. Daarbij werden diverse gestolen bankpassen aangetroffen en in beslag genomen. Daarnaast werden veel gouden sieraden, buitenlandse valuta, bankwaardepapieren, autos en tienduizenden euros in beslag genomen. Ook werd een vuurwapen in beslag genomen en twee ontmantelde hennepkwekerijen aangetroffen.

In januari 2003 stelde de politie een team van zes mensen samen om onderzoek te doen naar de vele aangiftes van een bepaalde vorm van diefstal in vereniging in de stad Utrecht.

Sinds januari 2002 tot en met heden gaat het om zon 100 aangiften. De verdachten hadden een bepaalde werkwijze waarbij ze bij een woning aanbelden en aan de bewoner vroegen of ze even een briefje mochten schrijven voor hun oma die verderop in de straat woonde, maar niet thuis was. Veelal hadden de verdachten bloemen of chocolaatjes bij zich om hun verhaal kracht bij te zetten. Als de bewoner ze in huis liet, zagen handlangers kans om de woning ongezien binnen te treden en het huis te doorzoeken. Achteraf kwam de bewoner erachter dat hij/zij geld, sieraden en bankpasjes miste. Gedurende het onderzoek bleek dat er ook buiten de regio Utrecht slachtoffers werden gemaakt, onder ander in Amsterdam, Rotterdam en in het oosten van het land.