Politie Midden- en West Brabant

Locatie nieuw politiebureau Altena bekend

Tilburg, 12 juni 2003

Het nieuwe politiebureau van team Altena (gemeenten Aalburg, Wer-kendam en Woudrichem) gaat gebouwd worden aan de Doornseweg te Nieuwendijk. Dat is vandaag bekend geworden. De eerdergenoemde locatie aan de waterzuivering in Almkerk kwam door een negatief advies van de Provinciale Staten te vervallen. Hierdoor werd het perceel in Nieuwendijk als bouwoptie een feit.

De unit huisvesting van de politie Midden en West Brabant zal in overleg met gemeente Werkendam een Ruimtelijke Ordening procedure starten voor de bouwvergunning op de nieuwe locatie. Het bestemmingsplan dient op een punt gewijzigd te worden. Na de aanvraag van de bouwvergunning zal zo spoedig mogelijk met de bouw worden begonnen.

De politie had tijdens de procedure een lichte voorkeur voor de optie Almkerk omdat daar mogelijk een gezamenlijke huisvesting zou komen voor brandweer, GGD en politie.
Op het betreffende bouwperceel, van ongeveer 2000 m2, staat op dit moment nog een oude fabriek die gesloopt wordt. Het is de bedoeling dat naast het nieuwe politiebureau een jongerencentrum wordt gebouwd.

Door de betrokken burgemeesters werd tijdens de procedure alle medewerking verleend om een geschikte locatie te vinden. De voorkeur voor de locatie moet formeel nog door het Regionaal College worden vastgesteld. Dit gebeurt bij het nieuwe strategische huisvestingsplan 3 voor de politie Midden en West Brabant.

Bron: Enny de Wit