Politie Gelderland-Midden

Arnhem, man aangehouden na diefstal vanaf bouwterrein Publicatiedatum: 12-06-2003

De politie heeft woensdagavond een 22-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van diefstal van enkele goederen vanaf een bouwterrein aan de Thomas a Kempislaan in zijn woonplaats. Alerte buurtbewoners waarschuwden de politie nadat ze gezien hadden dat er zich kennelijk onbevoegden op het bouwterrein liepen die iets zouden hebben gestolen. Toen enkele agenten poolshoogte kwamen nemen troffen zij de verdachte Arnhemmer aan. In zijn auto werd een kabelhaspel aangetroffen, waarvan de Arnhemmer toegaf deze zojuist te hebben gestolen. De verdachte is vervolgens aangehouden en ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Heelsum-Heteren, aandacht voor fietsverkeer Rijnbrug Publicatiedatum: 12-06-2003

De politie gaat de komende tijd aandacht besteden aan het fietsverkeer over de Rijnbrug langs de A-50 van Heelsum richting Heteren. Het fietsverkeer kan al enige tijd geen gebruik meer maken van het fietspad aan de westelijke zijde van de Rijnbrug. Dit is door middel van borden aangeduid. Bedoeld fietspad is al enige tijd speciaal bestemd voor landbouwverkeer tussen Heelsum en Heteren. Om verkeersgevaarlijke situaties te voorkomen is aan de oostelijke zijde van de Rijnbrug een dubbel fietspad aangelegd voor fietsverkeer in beide richtingen. Het landbouwverkeer mag hier geen gebruik van maken. Landbouwverkeer ziet zich regelmatig geconfronteerd met fietsers die het inrijverbod negeren, met verkeersgevaarlijke situaties tot gevolg. Naar aanleiding van klachten heeft de politie besloten extra toezicht te houden op de naleving van het inrijverbod. Tot op heden is er door de politie alleen waarschuwend opgetreden, vanaf vrijdag 13 juni kunnen overtreders echter een proces-verbaal verwachten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Arnhem, rijbewijs afgenomen van Arnhemmer
Publicatiedatum: 12-06-2003

Na te zijn betrapt op een forse snelheidsovertreding en het rijden onder invloed kon een 25-jarige Arnhemmer woensdagavond meteen zijn rijbewijs inleveren. Surveillerende agenten klokten de automobilist even na zeven uur op de Batavierenweg in zijn woonplaats met 140 km/u per uur, terwijl daar slechts 70 gereden mag worden. Nadat de man aan de kant was gezet bleek hij ook nog onder invloed te zijn van alcohol, met een promillage van ongeveer 0,76 (334 ug/l), anderhalf maal het wettelijk maximum. Tegen de Arnhemmer is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606