Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 12-06-2003 10.25 uur Berichten donderdagmorgen
Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Geen voorrang
EMMEN - Een 17 jr. bromfietser uit Emmen raakte woensdagmiddag lichtgewond bij een verkeersongeval op de kruising van de Beentepol met het Zeggeveld. Een 40 jr. automobiliste uit Coevorden verleende hem geen voorrang. De jongen moest zich onder doktersbehandeling stellen. Hij reed op een geleende bromfiets en was niet in het bezit van een bromfietscertificaat. Daarvoor krijgt hij een proces-verbaal.

Snorfietser gevallen
RODERESCH - Op het Zuiderdrift in Roderesch kwam woensdagavond een 17 jr. snorfietser uit Roden ten val. Hij kwam met het voorwiel in een kuil in de weg, verloor daardoor de macht over het stuur en vloog in de berm over de kop. Hij raakte daarbij gewond en werd voor onderzoek overgebracht naar het AZ Groningen.

Attente burger houdt fietsendieven aan
HOOGEVEEN - Een 26 jr. man uit Assen hield woensdagmiddag in Hoogeveen twee fietsendieven aan. De man liep op de Hoofdstraat toen hij een meisje achter twee jongens op een fiets aan zag rennen en haar hoorde roepen dat de ze haar fiets hadden gestolen. Hij bedacht zich niet en zette te voet de achtervolging in. Bij de Van Limburg Stirumstraat had hij de beide 17 jr. jongens uit Groningen en Winsum te pakken. De fietsendieven gaf hij over aan de gewaarschuwde politie en de dolgelukkige 18 jr. eigenaresse uit Hoogeveen kreeg haar fiets terug. De beide verdachten bekenden de fietsendiefstal. De fiets stond voor een winkel in de Hoofdstraat en was net door een zus van de eigenaresse van het slot gehaald. Met een dagvaarding op zak zijn de jongens weer in vrijheid gesteld.

Man bekneld tussen muur en machine
BEILEN - Een 43 jr. man uit Beilen raakte woensdagavond ernstig gewond aan zijn benen doordat hij bekneld kwam te zitten tussen een machine en een muur. De man was bezig in een loods aan de Romhof in Beilen. Door nog onbekende oorzaak begon een voertuig op rupsbanden te rijden en drukte het slachtoffer tegen de muur. Hij kwam daarbij klem te zitten. Het schreeuwen van de man alarmeerde anderen. Omdat het niet lukte de man uit zijn benarde positie te bevrijden werd 112 gebeld. De brandweer van Beilen bevrijdde de man waarna een medisch trauma team zich over hem ontfermde. Hij is overgebracht naar het AZ Groningen.

Einde aan overlast door dealpraktijken
HOOGEVEEN - Na klachten over overlast heeft de politie in Hoogeveen woensdag een einde gemaakt aan dealpraktijken vanuit een woning aan de De Ruyterstraat. De bewoner zit een gevangenisstraf uit i.v.m. het dealen van softdrugs. Terwijl de bewoner vast zit werden zijn dealactiviteiten overgenomen door anderen en vanuit zijn woning voortgezet. Woensdag stelde de politie een nader onderzoek in. In de woning werd een 21 jr. man uit Hoogeveen aangetroffen. Hij had net softdrugs verkocht aan een bezoeker. De politie nam 10 zakjes weed in beslag. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. In overleg met de bewoner is de woning afgesloten.