AutoRai

12-6-2003

Dressuurstal Van Baalen in SsangYong

Op 9 juni jongstleden overhandigde Wim Busser, directeur SsangYong Nederland, aan Coby van Baalen de sleutels van haar nieuwe Rexton. Hiermee is de sponsorovereenkomst tussen SsangYong Nederland en Dressuurstal Van Baalen verder uitgebreid.

Dochter Marlies van Baalen werd immers al sinds 2001 gesponsord door het Koreaanse automerk. Inmiddels is SsangYong dan ook een gevestigde naam in de paardenwereld.

Dankzij het multifunctionele karakter en de enorme trekkracht is SsangYong al jaren een goede bekende bij paardenminnend Nederland. De Korando, de Musso en de Rexton zijn stuk voor stuk sterk, eigenzinnig, ruim en multifunctioneel. De onverwoestbare turbodiesel- en benzinemotoren van Mercedes-Benz garanderen buitengewoon krachtige prestaties. Alle modellen trekken tot maar liefst 3.500 kg aanhangwagen gewicht. Het trekken van een driepaardstrailer is dan ook geen enkel probleem.

Dressuurstal Van Baalen is een zeer gerenommeerde naam in de paardenwereld. Deze dressuurstal, gevestigd in Brakel, staat onder leiding van Coby van Baalen. Coby werkt al jaren samen met de Duitse toptrainer Johann Hinnemann. Onder zijn professionele leiding behaalde zij medailles op EKs, WKs en de Olympische Spelen. Daarnaast leidt Coby tal van jonge talenten op. Haar leerlingen behaalden maar liefst vijf keer een gouden Europese medaille. Onder Cobys bezielende leiding is Dressuurstal Van Baalen uitgegroeid tot een ware kweekvijver voor jong dressuurtalent.

Een van die talenten is dochter Marlies Van Baalen. Groot geworden in Dressuurstal Van Baalen, verblijft zij momenteel fulltime in Duitsland. Op het bedrijf van Johann Hinnemann leert zij alle kneepjes van het vak. En dat dit zijn vruchten afwerpt blijkt wel uit de resultaten die zij de afgelopen jaren behaalde op zowel NKs als EKs. Marlies heeft al 7 NK-titels op haar naam staan en ook tijdens de verschillende EKs eindigde ze regelmatig bij de eerste 3.

Onder aanvoering van Marlies levert Dressuurstal Van Baalen maar liefst 7 deelnemers voor het NK Dressuur in Nijmegen, dat plaatsvindt van 13 t/m 15 juni a.s. De verwachtingen mbt. de deelname van de dressuurstal zijn dan ook hoog gespannen.

Beide partijen zijn verheugd met de uitbreiding van de bestaande sponsorovereenkomst. Marlies van Baalen: Inmiddels rijd ik alweer twee jaar in een SsangYong Korando en dat bevalt me heel goed. Het is een stoere, sportieve 4WD die ideaal is voor het trekken van mijn tweepaardstrailer. Ook Coby is zeer te spreken over de SsangYong Rexton die zij gaat rijden.

Voor SsangYong Nederland is de voortzetting van de sponsoring een zeer goede manier om duidelijk zichtbaar te zijn in de Nederlandse dressuurtop. Tevens is het een relevante aanvulling op haar activiteiten binnen de Nederlandse paardensport in het algemeen. SsangYong Nederland is tevens een van de sponsoren van het NK Dressuur in Nijmegen en van Breda Hippique. Ook de SsangYong dealerorganisatie is bijzonder actief in de sponsoring van talloze paardenevenementen.