Politie Twente

Persberichten Politie Twente 12 juni 2003 Jan Camphuis: 053-4555588

Zuid-Twente:

Aanhoudingen na diefstal uit winkel 03-077057
Haaksbergen, Bartokstraat, de diefstal en Enschede, Waalstraat, de aanhoudingen Woensdag 11 juni omstreeks 13.25 uur Er kwam een melding binnen van een snelkraak bij een winkel aan de Bartokstraat. Deze zou gepleegd zijn door inzittenden van een rode Opel Kadett. De auto zou na de kraak zijn weggereden richting Hengelo.Ter plekke bleek het volgende gebeurd te zijn: drie of vier mannen in de leeftijd tussen de 20 en 30 jaar waren uit de rode Opel Kadett gestapt en een opslagruimte van de zaak binnengelopen. Zij gingen er vervolgens vandoor met een aantal setjes geluidsboxen van het merk Pioneer met een totale waarde van ongeveer ¤ 1000,-.Bij vertrek reed de bestuurder eerst vol gas achteruit en ramde een auto. De rode Opel Kadett is derhalve aan de rechter zijkant (bijrijderskant) beschadigd. De politie verzoekt getuigen zich te melden. Gistermiddag, woensdag 11 juni, is reeds bovenstaande, cursieve deel, als persbericht verzonden.Een onderzoek werd ingesteld, waarna in de loop van de avond aan de Waalstraat in Enschede, twee Enschedeers van 25 en 26 jaar werden aangehouden. Zij worden ervan verdacht bestrokken te zijn geweest bij de diefstal. Door de officier van justitie was toestemming verleend voor de aanhouding.Beiden zijn in verzekering gesteld en het onderzoek wordt voortgezet. Ook wordt niet uitgesloten dat de twee verantwoordelijk zijn geweest voor meerdere diefstallen.

Aantreffen hennepplantage
03-077309
Enschede, Waalstraat
Woensdagavond 11 juni 2003
Bij de aanhouding van de 25 en 26 jr. Enschedeers, die ervan worden verdacht betrokken te zijn geweest bij een diefstal aan de Bartokstraat in Haaksbergen, werd in de woning van de twee een hennepplantage aangetroffen.Ruim 150 planten en de nodige apparatuur is in beslag genomen en ondertussen vernietigd.Pv wordt tegen de twee opgemaakt.De aanhouding van de twee wordt omschreven in het hier bovenstaande persbericht.

Aanhouding na poging plegen autokraken 03-07736
Enschede, Viottastraat / Diekmanstraat / Johannes Verhulstraat Donderdag 12 juni, omstreeks 03.10 uur Werd door een getuige gemeld dat hij had gezien dat twee mannen met een zaklantaarn in auto's schenen. Hij vermoedde dat de twee plannen hadden om in deze auto's in te breken.In de omgeving werden de twee door politiemensen gesignaleerd en bij het zien van de politieauto gingen de twee er vandoor. Een van de twee, een 22 jr. Enschedeer kon worden aangehouden. De tweede persoon wist te ontkomen. De 22 jr. is overgebracht naar het bureau en daar opgesloten. In de fietstassen van de fiets die hij bij zich had, werden diverse goederen aangetroffen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn.Een onderzoek in de omgeving, leverde nog geen opengebroken auto's op. Het onderzoek wordt voortgezet.

Aanhouding na beroving
03-077249
Enschede, Wenninkgaarde, de beroving en Boulevard, de aanhouding. Woensdag 11 juni, omstreeks 19.30 uur Werd door leden van de parkeerpolitie doorgegeven, dat op de Wenninkgaarde in Enschede, een 19 jr. Enschedeer van zijn fiets en mobile telefoon was beroofd. Signalement van de dader werd doorgegeven.Op de Boulevard kwamen politiemensen even later een man op een fiets tegen die volledig aan het opgegeven signalement voldeed. Deze persoon, een 28 jr. Enschedeer, werd aangehouden en overgebracht naar het bureau en opgesloten en later op de avond in verzekering gesteld.Aan het bureau herkende de 19 jr. de fiets waarop de verdacht werd aangetroffen, als zijn fiets. De mobile telefoon had de 28 jr. niet meer in zijn bezit. Onderzoek word voortgezet.